Política

conflicte bÈl·lic a l’est d’europa

La UE denuncia que Rússia destrossa expressament patrimoni cultural ucraïnès

Kíiv opta per protegir els seus principals monuments amb sacs de sorra

Macron assegura que el seu diàleg amb Putin s’ha estancat després de les massacres

La invasió russa d’Ucraïna compleix 55 dies. Ciutats del país com Mariúpol, Butxa o Khàrkiv han quedat reduïdes a cendra a causa dels atacs russos.

A banda de les massacres que s’han comès en aquests gairebé dos mesos de conflicte, el patrimoni cultural ucraïnès també està patint els atacs. Les escultures de pensadors, compositors, fundadors de la nació o artistes que omplen els carrers de Kíiv eren abans un dels principals atractius turístics i motius d’orgull de la capital ucraïnesa, però la guerra ha obligat als ciutadans de la capital a protegir el seu patrimoni amb sacs de sorra i murs que, ara, impedeixen fins i tot intuir la forma d’aquests monuments

De fet, la Unió Europea ha denunciat que Rússia està destrossant expressament patrimoni cultural ucraïnès. De fet, ha estat l’alt representant per als Afers Exteriors de la Unió Europea, Josep Borrell, qui ho ha denunciat. “Objectes del patrimoni cultural són destruïts expressament a la guerra de Rússia contra Ucraïna”, va assenyalar el mandatari a través del seu perfil oficial a Twitter. L’alt representant va afirmar que la cultura ucraïnesa “és una part important del patrimoni europeu”. Per tot això, va assegurar que la Unió Europa “dona suport als artistes, als professionals de la cultura i a les organitzacions culturals afectades per la guerra”.

D’altra banda, el president francès, Emmanuel Macron, ha dit que el seu diàleg amb el president rus, Vladímir Putin, s’ha estancat després que es descobrissin els assassinats massius a Ucraïna. “Des de les massacres que hem descobert a Butxa i a altres pobles, la guerra ha pres un gir diferent, així que no he tornat a a parlar amb ell directament des d’aleshores, però no descarto fer-ho en el futur”, va dir Macron en una entrevista televisiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona