Política

Aragonès, sobre el ‘Catalangate’: “No pot quedar impune”

El president reitera des de Madrid que cal que s’assumeixin responsabilitats per l’espionatge massiu i que no es pot “eternitzar”

Assegura que la comissió d’investigació al Congrés és “un requisit indispensable” perquè el govern continuï amb la mateixa actitud respecte a la legislatura

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha pressionat de nou des del Congrés dels Diputats el govern de Pedro Sánchez perquè reaccioni davant l’espionatge massiu vinculat a l’independentisme català: “No pot quedar impune”. En unes declaracions davant els mitjans de comunicació després de reunir-se amb els grups parlamentaris al Congrés, Aragonès ha insistit que cal una investigació transparent per aclarir què ha passat i “assumir responsabilitats”. I, sobretot, que el govern espanyol faci les investigacions internes amb supervisió independent per aportar tota la transparència i sense “eternitzar” la situació . “Cal responsabilitats i transparència per saber qui hem estat espiats, qui va donar l’ordre, qui n’estava assabentat, quines han estat les dades que han obtingut i per què”, ha insistit.

Aragonès ha considerat que és “un requisit indispensable” la comissió d’investigació al Congrés perquè continuï com ha estat fins ara l’actitud i la voluntat del govern de Catalunya respecte a la legislatura actual”.

De fet, Aragonès ha insistit en què cal que el govern de Sánchez acceleri l’assumpció de responsabilitats perquè actualment el nivell de confiança “és zero” i mentre no es restauri ERC no podrà mantenir el suport al govern espanyol al Congrés dels Diputats. I ha tornat a reiterat que el problema no es resoldrà només amb una reunió personal amb Sánchez, calen “actuacions” per esclarir els fets.

Aragonès ha llançat el missatge a les portes del Congrés després de mantenir una reunió amb representants de les forces polítiques que han estat espiades: ERC, Junts, PDeCAT, CUP i Bildu, i també amb els portaveus de Podem i del PNB.

Tots ells ja havien registrat aquest dimecres la petició per a la creació d’una comissió d’investigació que aclareixi el que el president descriu com el cas d’espionatge “més greu de la democràcia espanyola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell