Política

La Moncloa està disposada a fer les accions que calgui per recuperar “la normalitat” amb el govern

L’executiu espanyol vol mantenir la “relació de confiança” amb la Generalitat i que està en disposició de “fer un esforç”

Isabel Rodríguez insisteix que el seu govern “no té res a ocultar” sobre el ‘Catalangate’ i demana no “frivolitzar” amb l’estabilitat parlamentària

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha afirmat que l’executiu de Pedro Sánchez vol mantenir la “relació de confiança” amb la Generalitat i que està en disposició de “fer un esforç” perquè no es trenqui, incrementant aquelles accions que calgui per recuperar “la normalitat” si el govern sent “que hi pot haver fraccions”, després de sortir a la llum l’espionatge massiu a 65 persones vinculades a l’independentisme català, entre les quals quatre presidents de la Generalitat.“El govern d’Espanya vol seguir en aquesta relació de confiança, de normalitat, diàleg, conversa amb cap altre objectiu que recuperar la tranquil·litat dels catalans” i no “fer passes enrere” en la relació amb el Govern, ha dit.

Rodríguez ha insistit que l’executiu espanyol “no té res a ocultar” sobre l’espionatge a polítics i membres de la societat civil catalana i ha demanat “no frivolitzar” amb l’estabilitat del govern espanyol.

“Estem mantenint converses” amb el Govern, ha confirmat Rodríguez, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi explicat que ha intercanviat missatges amb el president espanyol, Pedro Sánchez.

Rodríguez ha insistit que l’objectiu de La Moncloa és “mantenir aquest diàleg” i, sobre la petició d’explicacions sobre el Catalangate, ha reiterat que cal explorar les “vies per compartir informació sense posar en risc la seguretat” de l’Estat.

La portaveu del govern espanyol ha remarcat que a Espanya “es respecten els drets i llibertats individuals”, ja que és “un país democràtic i de dret” i s’ha obert a ser transparent a través de “les vies i canals que corresponen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries