Política

qatargate

Els advocats d’Eva Kailí denuncien que pateix un tracte vexatori a la presó

Els fets haurien passat entre l’11 i el 13 de gener, moment en què l’exvicepresidenta del Parlament Europeu va estar incomunicada

Els advocats d’Eva Kailí han denunciat aquest dijous que l’eurodiputada grega ha patit “tortura” en la presó belga en la qual està a la presó preventiva, acusada de pertinença a una organització criminal, corrupció i blanqueig de diners en una trama de suborns entorn del Parlament Europeu.

“Durant 16 hores va estar en una cèl·lula de la policia, i no a la presó, amb fred. Se li va negar una segona manta i se li va llevar l’abric. Això és tortura. La llum estava encesa constantment i no podia dormir. Això és tortura. Va estar indisposada, amb molta sang (per la menstruació) sense poder rentar-se. Això és tortura”, va dir a la premsa Michalis Dimitrakopoulos, advocat de Kailí.

Els fets es van produir “entre el dimecres 11 i el divendres 13 de gener”, quan Kailí va estar “incomunicada”, ha explicat el lletrat a la premsa després de la vista a porta tancada davant el tribunal de Brussel·les que ha de decidir si retira la presó preventiva a la política socialdemòcrata, a qui ja va rebutjar alliberar el passat 23 de desembre.

A ulls del lletrat grec que defensa a Kailí juntament amb l’advocat belga André Risopoulos, aquests són “actes de l’edat mitjana” que “violen la Convenció Europea de Drets Humans”.

La defensa de qui va ser vicepresidenta del Parlament Europeu, cessada després de la seva detenció i imputació, ha insistit que Kailí és “innocent” i també “la persona més afectada i tractada amb més duresa” dels imputats en aquesta recerca.

“No tenia cap col·laboració amb el senyor Panzeri”, han dit els seus advocats en referència a Pier Antonio Panzeri, l’exeurodiputat socialista italià al qual se’l considera el cervell de la xarxa de polítics, sindicalistes, lobbistes i assistents corromputs per a defensar a Brussel·les els interessos de Qatar, el Marroc i Mauritània.

La Fiscalia, per part seva, s’ha oposat “fermament” al seu alliberament en considerar que existeix risc de fugida, de destrucció de proves i de confabular amb altres implicats, van explicar els advocats de Kailí.

S’espera que aquest dimecres el tribunal d’apel·lació doni a conèixer la seva decisió sobre la política hel·lena, que va ser arrestada en el marc d’una gran batuda el passat 9 de desembre en la qual la policia va decomissar més d’1,5 milions d’euros en metàl·lic en diversos registres.

En la mateixa operació va ser arrestat i roman també a la presó preventiva el lobbista italià Niccolo Figa-Talamanca i l’assistent parlamentari transalpí Francesco Giorgi, pare d’una nena de 23 mesos que va tenir amb Kailí, el qual en els interrogatoris hauria confessat la seva implicació en la xarxa corrupta, però hauria exculpat a la seva parella, segons han publicat mitjans locals. “És el seu marit i l’estima. És el pare de la seva filla”, s’ha limitat a dir el lletrat Risopoulos, preguntat en relació amb el que pensa ella sobre la confessió del seu company sentimental.

Panzeri, per part seva, ha pactat aquesta setmana amb la Fiscalia una condemna mínima a canvi d’una confessió, en un procediment molt nou que només s’havia utilitzat una vegada abans a Bèlgica.

A més, les autoritats italianes han acceptat el lliurament a Bèlgica de l’esposa i la filla de Panzeri, encara que ambdues han apel·lat. A més, han detingut aquesta setmana a Milà a la comptable de Panzeri.

L’Eurocambra també ha iniciat el procediment per a retirar la immunitat parlamentària a l’eurodiputat socialdemòcrata italià Andra Cozzolino, per a qui treballava Giorgi, i al socialista belga Marc Tarabella, a qui Panzeri diu haver lliurat uns 130.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona