Política

Irritació pel pla Puigcercós per liderar ERC

El document intern que revela part de l'estratègia de la candidatura de Joan Puigcercós per rellevar Josep-Lluís Carod-Rovira com a candidat a la presidència de la Generalitat el 2010 ha indignat els representants de les altres candidatures, que troben "escandalós" i "sectari" que, per exemple, s'hagi pensat a "curtcircuitar" la portaveu del partit pel fet d'haver-se alineat amb una candidatura que no és la de l'actual secretari general.

Especialment irritat està l'entorn de Carod, atès que és l'encara president d'ERC la diana de totes les crítiques. Els representants de la candidatura que avala Carod se senten "dolguts, ofesos, tristos i enganyats" i consideren que "més que mai cal un canvi en aquest partit". Reivindiquen que la seva és l'única candidatura construïda en positiu i alerten que l'electorat no els perdonarà "una guerra fratricida". El document, que va publicar ahir l'AVUI, són els Apunts de campanya de la candidatura de Puigcercós, que aspira a presidir ERC després de les eleccions internes que els republicans celebraran el 7 de juny.

Menys sorpresos estan els representants dels sectors de Joan Carretero i Uriel Bertran, que, tot i que censuren el document intern, afirmen que "ja sabem de quin peu calcen". Segons el líder de Reagrupament.cat i aspirant també a presidir ERC, que qualifica d'"obscè" el text, els atacs entre els dos sectors que avui conformen la direcció del partit -els partidaris de Carod i de Puigcercós- forma part de la "degradació" de la formació republicana.

El representant de l'altre sector crític amb la direcció d'Esquerra, Uriel Bertran, critica "l'estil maquiavèl·lic" del document i veu especialment "escandalós" que "s'hagin volgut limitar les funcions de la portaveu", Marina Llansana.

Quan falta poc més d'un mes per al superdissabte en què els candidats es trobaran cara a cara amb la militància, la majoria treballa contra rellotge per esgarrapar els últims avals que els han de permetre proclamar-se oficialment candidats. A hores d'ara els vuit aspirants a dirigir ERC afirmen que ja compten com a mínim amb les 507 firmes necessàries. El termini d'acaba dilluns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Parlament activa avui el rellotge preelectoral i es dona l’agost per fer un ple

barcelona

Amb qui van els empresaris francesos?

París
Eva Menor Cantador
Alcaldessa de Badia del Vallès (PSC)

“Deixo de ser alcaldessa, però portaré Badia al cor i al cap”

Badia del Vallès
Quim Roca
Alcalde de Sant Gregori (Junts)

“El repte és convertir l’espai del Sindicat en un local social”

Sant Gregori
economia

Oli amb IVA del 0% fins a l’octubre i reducció de l’IRPF a rendes baixes

madrid
iemen

Els houthis llancen un “nou míssil balístic” contra un portacontenidors en la mar Aràbiga

barcelona
rússia

El TEDH condemna a Rússia per una violació massiva de drets a Ucraïna

barcelona
kenya

Al menys 17 morts en l’assalt i incendi del Parlament per la pujada d’impostos

barcelona
Política

Aliança Catalana fulmina el regidor de Ribera d’Ondara per comentaris homòfobs

Barcelona