Política

estats units

Biden acomiada al gestor del Capitoli després d’acusacions d’abús de poder

Se li retreu entre altres haver utilitzat vehicles oficials per al seu ús personal i familiar

El president estatunidenc, Joe Biden, ha acomiadat al responsable del manteniment del complex del Capitoli, Brett Blanton, després de les acusacions llançades contra aquest per malversació de recursos federals i abús de poder.

La decisió s’ha pres després que el mandatari li oferís l’oportunitat de defensar-se, sense èxit, de les crítiques contra suposades violacions legals, ètiques i administratives comeses, ha assenyalat aquest dilluns el congressista demòcrata Joe Morelle, membre del Comitè d’Administració de la Cambra de Representants, en la pàgina web d’aquesta comissió.

Blanton era l’anomenat “arquitecte del Capitoli”, responsable del manteniment i de la gestió d’un complex d’edificis oficials entre els quals s’inclou el Capitoli, seu del Senat i de la Cambra de Representants, així com la Biblioteca del Congrés i el Tribunal Suprem.

Va ser nominat el desembre de 2019, sota el mandat de l’expresident republicà Donald Trump (2017-2021), i va assumir el càrrec el 16 de gener de 2020.

L’any passat, un informe de l’Oficina de l’Inspector General va assenyalar que havia abusat de la seva autoritat mitjançant un ús no autoritzat de recursos governamentals, violació del codi ètic o malversació de fons dels contribuents.

A Blanton se li retreu entre altres haver utilitzat vehicles oficials per al seu ús personal i familiar. La seva dona i la seva filla conduïen els cotxes del Capitoli de manera habitual sense que l’“arquitecte” fos a bord i afirmaven tenir el seu permís.

La seva actuació el 6 de gener de 2021, durant l’atac al Capitoli mentre es ratificava la victòria electoral de Biden sobre Trump, també ha estat en el punt de mira, després que se sabés que no va estar en aquest complex en el moment de la insurrecció.

Les crítiques inclouen que oferia visites privades a l’edifici en plena pandèmia, quan aquest estava tancat al públic per les restriccions imposades contra la covid.

El també republicà Kevin McCarthy, president de la Cambra de Representants, ha assenyalat avui en Twitter que Blanton ja no gaudia de la seva confiança i que hauria de dimitir o ser acomiadat per Biden, tal com finalment ha succeït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona