Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Nova condemna per a Joshua Wong per informar sobre la repressió en les protestes del 2019

L’activista va publicar informació personal d’un policia que va disparar amb el seu revòlver a un manifestant durant les protestes antigovernamentals

Un tribunal de Hong Kong ha condemnat aquest dilluns al destacat activista Joshua Wong a tres mesos de presó per incomplir la prohibició judicial de revelar informació personal sobre un policia que va disparar amb el seu revòlver a un manifestant durant les protestes antigovernamentals de 2019.

Wong, que ja compleix condemna a la presó per sentències prèvies relacionades amb els moviments de protesta, ha estat acusat de publicar en Facebook un fil procedent d’un fòrum en línia que revelava les dades d’un agent que va disparar tres vegades amb munició real en el barri residencial de Sai Wan Ho, en la perifèria de Hong Kong.

Un manifestant va resultar ferit de bala pel policia, la qual cosa va suscitar una forta reacció pública en el moment més crític de les mobilitzacions que van paralitzar la ciutat fa quatre anys.

L’activista, de 25 anys i exsecretari general del grup prodemocràtic hongkonguès Demosisto, va ser una figura prominent de les protestes a favor de la democràcia ocorregudes en 2014 a la ciutat semiautònoma, amb el que el seu alt perfil li va posar també en la mira de les autoritats en 2019.

Wong està a més encausat al costat d’altres 46 figures prominents del moviment prodemocràtic en el procés més gran iniciat a Hong Kong fins ara sota la polèmica llei de seguretat nacional, que podria resultar en la seva condemna a cadena perpètua.

El març de 2021, el grup va ser acusat conjuntament de “conspiració per a cometre subversió” entorn d’unes eleccions primàries extraoficials celebrades el juliol de 2020 i l’objectiu de les quals era ajudar els partidaris de la democràcia a seleccionar candidats per a les eleccions al Consell Legislatiu.

Els processaments, d’acord amb la Fiscalia, pretenien aconseguir la majoria per a “abusar” dels seus poders com a legisladors vetant els projectes de llei pressupostària, a més de paralitzar el funcionament del govern i, en última instància, forçar la dimissió de la llavors cap de l’Executiu, Carrie Lam.

Finalment, les autoritats van cancel·lar aquestes eleccions i Pequín va introduir una nova legislació política en la qual es controlava de manera estricta qui podia presentar-se als comicis.

La llei de seguretat nacional de Hong Kong, imposada per Pequín arran de les protestes de 2019, preveu penes de fins a cadena perpètua per supòsits de secessió, terrorisme o confabulació amb forces estrangeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona