Política

Kosova

La presidenta de Kosova promet des del Parlament Europeu fer tot el que estigui a les seves mans per incloure la minoria sèrbia

Osmani demana a la UE una perspectiva “creïble” per a l’adhesió a la UE

Sèrbia deté a tres policies especials de Kosova i Pristina ho veu com a “segrest”

La presidenta de Kosova, Vjosa Osmani, ha promès aquest dimecres fer “tot en el seu poder” per incloure la minoria sèrbia. “(Kosova) és casa vostra i farem tot el que estigui en el nostre poder per garantir que us sentiu protegits, inclosos i iguals”, ha dit Osmani en una intervenció al ple de l’Eurocambra.

Enmig de les tensions, Osmani ha reivindicat que Pristina vol una “pau sostenible i justa”, així com “estabilitat pel que fa a la seva sobirania, integritat territorial i bones relacions amb els països veïns”. “En aquest procés, necessitem un lideratge europeu fort”, ha dit la presidenta kosovar, tot reivindicant que això requereix una perspectiva “creïble” per a l’adhesió a la UE.

“Els valors europeus estan profundament en el nostre ADN. Són els valors que han donat forma al nostre passat, han inspirat el present i ens guien cap a un futur en què Kosova floreixi com un far dels ideals europeus”, ha assenyalat la presidenta de Kosova, que ha remarcat el compromís del país amb l’estat de dret, la justícia i la lluita contra el crim i la corrupció.

“Els valors europeus ens serveixen com una brúixola moral i ens guien cap a l’assoliment”, ha indicat.

Sèrbia deté 3 policies

D’altra banda, la policia de Sèrbia ha informat aquest dimecres que ha detingut en territori serbi a tres policies especials de Kosova sota la sospita de planejar un acte terrorista, arrestos que Pristina titlla de “segrestos” en assegurar que els agents van ser capturats en territori kosovar.

Petar Petkovic, director de l’oficina governamental sèrbia per a Kosova, ha dit a la premsa que els policies kosovars van ser trobats prop del llogaret de Gnjilica, en el municipi de Raska, en un bosc “profundament a l’interior de Sèrbia”.

Petkovix ha assegurat que els detinguts, als qui va qualificar de “terroristes”, portaven armes automàtiques, dispositius de GPS, mapes i altres equips.

En arrestar-los, la policia sèrbia ha impedit que cometin “un acte penal perillós. La posterior recerca mostrarà quin”, ha dit Petkovic.

En canvi, el primer ministre de Kosova, Albin Kurti, ha assegurat en la capital del seu país que els policies kosovars van ser “segrestats” en Leposavic, en territori kosovar, a uns 300 metres de la frontera amb Sèrbia.

“L’entrada de les forces sèrbies en el territori de Kosova és una agressió amb objectiu d’escalada i desestabilització”, ha explicat Kurti, qui ha demanat la posada en llibertat immediata dels policies i que la comunitat internacional condemni l’acció sèrbia.

Kurti també ha dit que sospita que es tracta d’una venjança per l’arrest ahir, dimarts, d’un ciutadà serbokosovar, Milun Milenkovic, acusat de ser “un dels líders del crim organitzat” a Kosova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries