Política

Montilla lloa l'exèrcit i destaca el paper de catalans com Narcís Serra i Carme Chacón com a "contribució" al sistema de defensa espanyol

El president de la Generalitat, José Montilla, ha lloat avui la tasca de l'exèrcit en la cloenda del debat Seguretat i Defensa al començament del Segle XXI. Durant el seu discurs, Montilla ha assegurat que “avui, és la seguretat compartida en l’àmbit internacional la que s’ha convertit en fonamental en les nostres societats”, ja que “sense seguretat no hi ha llibertat ni progrés”.

Montilla ha esmentat moments en què l’escenari internacional ha estat imprevisible, com la caiguda del mur de Berlín o els atemptats de l’11-S, i ha advertit: “hem de ser conscients que els propis conceptes de seguretat i defensa van evolucionant i esdevenen més multidireccionals”. Per això, segons el president, “és més necessària que mai una visió integral de la seguretat i de la defensa, en la qual s’entrellacen la seguretat interior amb la seguretat exterior" i "l’ús coordinat de recursos civils i recursos militars per evitar o per resoldre conflictes”.

Aquesta línia argumental ha portat Montilla a defensar el paper de les forces armades espanyoles com a “garants de la pau, la seguretat i la convivència en diversos escenaris internacionals en conflicte”, i s'hi ha referit com "uns cossos que actualment tenen una magnífica reputació al món" i dels quals la valoració que en tenen els ciutadans és "la millor que han tingut mai”.

Finalment, el president ha destacat la contribució en l’àrea de defensa de diversos catalans, com l’exalcalde de Barcelona Narcís Serra, el 1982, i l’actual ministra de Defensa, Carme Chacón, de la qual està convençut que “demostrarà la seva capacitat”.

És la primera vegada que se celebra a Catalunya un debat d’aquestes característiques sobre seguretat i defensa, i la sessió ha comptat amb la presència del general cap de l’Estat Major de la Defensa, Félix Sanz Roldán.

En el seu discurs, Montilla ha confiat que la jornada contribueixi a expressar l’interès “i el compromís de Catalunya i la societat catalana amb la seguretat i la pau”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Afganistan

Tres turistes de nacionalitat espanyola moren en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona