Política

Chacón no cedirà el Bruc a Barcelona ni amb el sistema de permuta que proposa l'Ajuntament

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha afirmat aquest dimecres des del Congrés que el seu ministeri no té intenció de cedir el quarter del Bruc a Barcelona perquè s'hi puguin fer equipaments socials, ni a permutar-lo per un altre terreny, tal com proposa l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Chacón, que ha volgut adreçar directament el missatge "a les administracions que mostren públicament el seu interès" pel Bruc, és a dir, a l'Ajuntament de Barcelona, ha recordat que el quarter del Bruc és l'única caserna de l'exèrcit de terra a Barcelona que està en "plena i completa operativitat" i que, per tant, "segueix tenint interès per a Defensa".

La ministra ha respost així a la interpel·lació del diputat de CiU Jordi Xuclà, que ha demanat a Chacón que adopti l'alternativa que ha plantejat l'Ajuntament de Barcelona de fer una permuta de terrenys. Aquesta maniobra implicaria que Defensa abandonés el Bruc i instal·lés els operatius en un nou espai als afores de Barcelona.

Segons el diputat de CiU, "el Bruc és un quarter absolutament sobredimensionat, molt buit, i que alguns sectors volen mantenir més per un concepte ranci de presència militar física a Barcelona que per a una necessitat objectiva".

En la seva resposta Chacón ha insistit que el Bruc "és d'interès per a Defensa" i ha detallat al Congrés les unitats militars que estan assignades al Bruc, les instal·lacions de què disposa el quarter i els usos que se'n fa. Segons les xifres que ha donat, al Bruc hi treballen prop de 800 persones, una dada aproximada, ja que Chacón no ha facilitat els números de totes les unitats.

Per contrarestar la negativa a cedir el Bruc, ha destacat que des de l'abril del 2005 el seu ministeri ha signat 89 acords amb institucions governades per partits de tots els signes polítics, acords que en total han suposat la cessió de 9,3 milions de metres quadrats per a la construcció de 36.000 pisos. A més, també ha cedit 46.000 metres per a equipaments universitaris, 90.000 per a hospitals i 3,7 milions per a altres equipaments públics, entre moltes altres cessions.

Chacón també ha recordat els acords amb els ajuntaments i altres institucions per a la cessió de terrenys a Sant Boi de Llobregat, l'Hospitalet del Llobregat; Barcelona, Viella, l'Escala, Castellar, i Torroella de Montgrí, entre d'altres.

Hereu no perd l'esperança
Tot i els advertiments de Chacón, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, no perd l'esperança d'arribar a un acord amb el ministeri de Defensa per aconseguir la cessió del quarter. Hereu ha assegurat que el procés està "obert" i admet que "vol temps", perquè la ciutat ha d'expressar els seus desitjos i el ministeri les seves "necessitats" respecte aquest equipament . Segons l'alcalde, la voluntat de l'Ajuntament és d'anar recuperant equipaments com aquests, i això "s'ha de fer des de l'acord".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona