Política

Discreta reunió d’Aragonès i Puigdemont a Prada

Tots dos líders s’han trobat durant una hora i mitja en un hotel proper a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà, on han estat al migdia en l’homenatge a Pau Casals

Els cinc presidents han dinat entremig a Codalet en un ambient “molt distès i cordial”

Els presidents Pere Aragonès i Carles Puigdemont han mantingut una discreta trobada aquesta tarda en un petit hotel de Prada a tocar de l’alberg Pau Casals-Canigó, seu de la Fundació de la Universitat Catalana d’Estiu, segons ha pogut saber aquest diari. Fonts properes a un i altre han evitat confirmar ni desmentir la reunió, cenyint-se al fet que l’agenda posterior de tarda de tots dos formava part de l’esfera privada. La reunió, de la qual doncs no han transcendit detalls, s’ha allargat al voltant d’una hora i mitja, i arriba en un moment en què els seus partits intenten fer un nou acostament per pactar finalment una estratègia conjunta, que inclogui les condicions per negociar conjuntament una eventual investidura de Pedro Sánchez, però també un full de ruta independentista en els propers anys, que no es descarta que pugui passar també pel retorn a un suport de Junts a ERC en el govern de la Generalitat i les seves principals iniciatives al Parlament.

La cimera ha arribat després que tots dos coincidissin amb Quim Torra, José Montilla i Jordi Pujol en l’acte oficial de commemoració del 50è aniversari de la mort de Pau Casals, organitzat per la Universitat Catalana d’Estiu a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà. En ell, precisament, Aragonès havia fet una referència explícita a Puigdemont per denunciar l’excepcionalitat que encara constitueix la seva situació d’exili, i s’ha conjurat per defensar “més que mai” l’amnistia i l’autodeterminació. Anteriorment, tots cinc s’havien trobat durant uns pocs minuts a la sala capitular abans de sortir junts a fer-se una fotografia històrica al pati del claustre.

Tots cinc presidents han dinat després en un restaurant proper, al poble de Codalet, durant dues hores i “en un ambient molt distès i cordial”, segons han afirmat fonts properes. De fet, altres fonts han assegurat que en la conversa, que Pujol ha monopolitzat en bona part -s’ha recordat per exemple la seva trobada a Prada amb Josep Tarradellas als anys 80 en un homenatge als exiliats- han entrat poc en política i molt en anècdotes personals i qüestions d’història. A la sortida, alguns com Torra han anat al cementiri on hi ha les restes d’un altre il·lustre que va passar el seu exili a Prada, Pompeu Fabra. Des de l’entorn de Puigdemont s’ha agraït també a Pujol la menció “particular” que n’ha fet, tot reconeixent el seu paper en els últims anys per primera vegada en públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, els lemes de campanya...

Barcelona