Política

conflicte bèl·lic al pròxim Orient

Enfrontaments entre soldats israelians i milicians de Hamàs en diferents punts de Gaza

L’exèrcit d’Israel avança a l’enclavament palestí, on la situació humanitària empitjora dia a dia

Soldats israelians i milicians de Hamàs s’han enfrontat durant la nit en diversos punts de la Franja de Gaza, segons informacions de totes dues parts recollides per les agències internacionals. La milícia palestina afirma que hi ha xocs al nord-est i el sud de la Franja, mentre tancs i altres blindats israelians avancen cap a la ciutat de Gaza.

Per la seva banda, l’exèrcit israelià ha informat de “diverses batalles amb esquadrons terroristes que han disparat míssils antitancs i metralladores”.

Unes hores abans, els soldats israelians que havien penetrat a la Franja van alliberar la soldat Uri Magidish, segrestada el 7 d’octubre passat per milicians de Hamàs, va informar dilluns l’exèrcit, que aquest dimarts ha elevat a 240 el nombre de persones que es troben a mans de la milícia palestina captives a la Franja.

El cap de setmana passat l’ofensiva israeliana va entrar en una nova fase. L’exèrcit israelià continua bombardejant nit i dia l’enclavament palestí i les seves forces terrestres es troben ja a les portes de la ciutat de Gaza, amb enfrontaments directes entre soldats i milicians. També s’ha informat de bombardejos prop dels hospitals, refugi també de la població civil que no tenen un lloc on anar.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va deixar clar dilluns que no pensa afluixar. En una compareixença televisada va rebutjar les peticions d’alto el foc i va assegurar que “lluitarà fins al final” independentment de quins països li donin suport.

Cada vegada, però són més les veus dins la comunitat internacional que clamen un alto el foc.

Philippe Lazzarini, responsable de l’agència de l’ONU per als refugiats palestins (UNRWA), ha insistit en la necessitat d’un alto el foc. “És una qüestió de vida o mort per a milions de persones”, ha dit en declaracions recollides per l’ACN. Lazzarini també ha criticat el “càstig col·lectiu” a la població de Gaza i ha avisat que el sistema perquè l’ajuda arribi a la població està “preparat per fracassar” si no hi ha “voluntat política”.

L’ONU ha dit aquest dimarts que el 70% de les víctimes civils palestines de la guerra entre Israel i Hamàs són dones i criatures. De les més de vuit mil persones que l’ONU calcula que han mort a causa dels bombardejos israelians, més de 2.062 són dones, mentre que els infants que han perdut la vida en aquests atacs sumen ja 3.747.

Concretament, segons l’últim balanç de víctimes publicat aquest dimarts pel Ministeri de Sanitat de la Franja de Gaza, el nombre de morts s’eleva a almenys 8.525 persones i el de ferits a 21.543.

La guerra entre Israel i Hamàs s’estén també a la Cisjordània ocupada. L’exèrcit israelià ha destruït la casa del número dos del braç polític de la milícia palestina, Salé al Aruri, a la localitat d’Arura, al nord de Ramal·là, segons informa el diari israelià Haaretz.

Un dels redactors d’aquest mitjà ha publicat un vídeo que recull el moment de l’explosió d’una casa a Cisjordània. Segons diverses informacions, el dirigent de Hamàs resideix al Líban i la casa fa temps que està buida.

D’altra banda, l’exèrcit israelià ha interceptat un dron sobre el mar Roig, informen diversos mitjans locals. Haaretz i Times of Israel expliquen que l’aparell volador no identificat ha activat les alarmes a Eliat, una ciutat del mar Roig situada prop d’Egipte. Milers d’israelians han estat evacuats de ciutats i pobles fronterers amb Gaza. Segons informen els mateixos mitjans, el dron podria procedir del Iemen, una informació, però que no ha estat confirmada oficialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona