Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

L’Oficina de drets humans de l’ONU denuncia l’arrest de 1.680 palestins a Cisjordània

En paral·lel a l’escalada d’hostilitats en la Franja de Gaza, almenys 1.680 palestins han estat detinguts per les forces armades israelianes a Cisjordània i Jerusalem Est des del passat 7 d’octubre, segons ha denunciat aquest dimarts l’Oficina de Drets Humans de Nacions Unides i recull l’agència Efe.

“És molt preocupant observar el nombre de detencions massives que s’han dut a terme”, ha afirmat la portaveu de l’oficina de l’ONU, Elizabeth Throssell, qui ha destacat que aquestes detencions haurien estat justificades per l’exèrcit israelià sobre la base de l’afiliació política “real o percebuda” dels detinguts amb el grup islamista Hamàs.

Segons les autoritats palestines, aquestes detencions inclouen a 49 dones, 17 periodistes i 13 exmembres del desaparegut Consell Legislatiu Palestí.

A més, Throssell ha assegurat que altres 170 palestins havien estat detinguts a Israel i Jerusalem Est fins al 23 d’octubre per presumpta “incitació al terrorisme en xarxes socials”.

L’organisme que dirigeix l’alt comissionat pels drets humans, Volker Türk, ha assegurat haver rebut també denúncies de ciutadans palestins de “maltractaments o cancel·lacions de permisos de treball” per part de les autoritats israelianes.

La font oficial estima que actualment més de 6.000 palestins estan detinguts a Israel per càrrecs relacionats amb la seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia