Política

Ofensiva de manifestacions de la dreta a les seus socialistes

El vessant del carrer contra l’amnistia es continua ampliant. La ultradreta va tornar a reunir ahir centenars de persones davant de les seus socialistes, incloent-hi ja, en aquest cas, la del PSC a Barcelona. I en preparen més per diumenge. L’entitat vinculada a Vox Revuelta va convocar una manifestació de protesta davant de la seu del PSOE de Madrid. El fort dispositiu policial va evitar incidents en una trobada a la qual es va sumar la direcció de Vox. Van reunir prop de 4.000 persones, i la policia va haver de carregar contra alguns manifestants per acabar la protesta, incloent-hi alguna detenció. A Barcelona, la mateixa entitat va reunir unes 350 persones al carrer Pallars, sense que hi hagués cap incident. Hi eren la majoria dels diputats al Parlament de Vox i altres dirigents.

Pel seu cantó, el PP i altres entitats afins ja han convocat a manifestar-se contra l’amnistia aquest diumenge a totes les capitals de província de l’Estat. Feijóo va cloure la reunió de la seva executiva instant a participar en les manifestacions: “No ens faran callar! Intentarem aturar als carrers, al Senat o arreu la investidura de Sánchez.”

Per altra banda, l’editorial del prestigiós diari Finantial Times avala en la seva edició de demà l’amnistia i l’acord al qual estan intentant arribar el govern socialista de Pedro Sánchez i l’independentisme. L’editorial valora l’esforç “d’entesa” que les dues parts estan fent per tal de dur el conflicte “cap a una resolució”. El diari admet les dificultats per trobar solucions a l’encaix de Catalunya a l’Estat, però valora la recerca del diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia