Política

Segona nit d’aldarulls a Madrid en les protestes contra l’amnistia

La policia carrega contra els manifestants que han intentat tombar les tanques que protegeixen la seu del PSOE al carrer Ferraz

Almenys una dotzena de persones resulten ferides

La policia ha detingut quatre participants

Les protestes convocades contra la llei d’amnistia han derivat en una segona nit d’incidents a Madrid, amb l’epicentre al carrer Ferraz.

Unes 7.000 persones s’han concentrat al voltant de la seu central del PSOE, que aquest dimarts estava custodiada per un important desplegament policial després dels aldarulls d’ahir al mateix lloc, en el que 3 manifestants van acabar detinguts.

En un moment de la concentració un nombrós grup de persones ha intentat apropar-se al Congrés dels Diputats i ha tallat la Gran Via al seu pas. Però el dispositiu policial els ha impedit el pas a Neptuno cap a la Carrera de San Jerónimo i els participants han tornat a les proximitats de la seu socialista.

Cap a les deu de la nit la tensió que s’ha acumulat al llarg de la concentració ha esclatat. Alguns dels assistents, molts dels quals encaputxats i de perfil ultra, han llançat pirotècnia i altres objectes als agents i han intentat de trencar el cordó de seguretat que blindava la seu del PSOE. La reacció policial s’ha traduït en dues càrregues dels antiavalots, que han llançat pilotes de goma i gasos lacrimògens.

La policia ha aconseguit dissoldre almenys part de la concentració i recuperar el control de la situació a Ferraz, però els incidents s’han dispersat cap a l’oest del barri, cap al passeig Pintor Rosales, on petits grups de joves han continuat llançant objectes i han malmès mobiliari urbà i contenidors.

Segons fonts del Samur citades per EFE, almenys 12 persones han resultat ferides en els disturbis, quatre de les quals han estat traslladades a hospitals. Els sanitaris han observat talls, irritació d’ulls i contusions. Entre els ferits hi ha dos agents de la Unitat d’Intervenció Policial que han patit contusions per cops.

Almenys quatre persones han estat detingudes, segons fonts policials citades per l’ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veray (PP): “socialisme i separatisme son inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les