Política

Retrets entre PSOE i PP pels incidents a la protesta de Madrid contra l’amnistia

Els socialistes els critiquen que no condemnin els “atacs” davant la seu del PSOE a Madrid i els populars diuen que van ser tractats com CDR

El PSOE demana a les federacions que suspenguin activitats

El PSOE i el PP s’han retret avui mútuament els comportaments durant les protestes davant seus socialistes d’ahir contra la possible llei d’amnistia. El PSOE ha lamentat que els populars no hagin condemnat els “atacs” a les seves seus mentre que els d’Alberto Núñez Feijóo han acusat Pedro Sánchez d’haver obligat la policia a tractar-los “com si fossin CDR”.

El PSOE, que ja ha enviat una circular a les seus territorials per demanar que suspenguin activitats per “l’ànim agressiu” de les protestes, ha lamentat que no critiquin “ni els crits en favor de Franco, ni els crits contra la Constitució, el cap d’estat i el president” i ha lamentat que el partit d’Alberto Núñez Feijóo no doni suport als agents, que van dissoldre amb gasos lacrimògens la concentració de davant de la seu del PSOE a Madrid i van detenir tres persones.

El PP, per la seva part,

insisteixen que la policia els va tractar “de manera injusta” en aplicació de la coneguda com a ’llei mordassa’. “El nostre suport als agents és compatible amb la nostra crítica als comandaments del Ministeri de l’Interior”, han afegit fonts populars, que insisteix que no ha convocat cap concentració al carrer Ferraz de Madrid, on hi ha la seu del PSOE i reitera que totes les manifestacions en què ha participat el PP en contra de l’amnistia han estat “pacífiques”.

Ahir es van produir llançament de pots de fum des de les línies policials, així com intents d’alguns dels manifestants de trencar el cordó d’agents que blindava la seu socialista i cops de porra dels policies per repel·lir-los. També es van llençar objectes contra la policia.

El PP ha arribat a assegurar que és possible que algunes de les persones que es van concentrar a la seu del PSOE ho fessin també davant la seu del PP el març del 2004, després dels atemptats a Atocha. Davant d’aquesta acusació, el PSOE ha subratllat que “el PP mai ha superat que els ciutadans els enviessin a l’oposició per mentir després del pitjor atemptat de la història d’Espanya”.

El PP i altres entitats afins ja han convocat a manifestar-se contra l’amnistia aquest diumenge a totes les capitals de província de l’Estat

El secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, ha enviat aquest dimarts una circular als secretaris d’Organització autonòmics, provincials i insulars perquè, “fruit de les concentracions davant les seus del PSOE” i de “l’ànim agressiu de les seves crides” suspenguin les activitats a la tarda a les seus, ja siguin tertúlies, reunions de treball, etc.”. A més, segons la circular, els treballadors del PSOE han de finalitzar la seva jornada laboral presencial a primera hora de la tarda. “Aquestes consideracions són preventives i confiem que seran innecessàries aviat”, continua, “però ens mantindrem atents perquè quan seguretat personal és prioritària per a nosaltres, igual que és molt important la seguretat a les seus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona