Política

protestes contra l’amnistia

1.500 persones es concentren per quart dia a la seu del PSOE a Madrid per protestar contra l’amnistia

A partir de les deu de la nit hi ha començat a haver salutacions i càntics feixistes com ara el ‘Cara al sol’

Unes mil cinc-centes persones segons la delegació del govern espanyol s’han concentrat novament aquest dimecres a pocs metres de la seu central del PSOE per protestar contra l’amnistia que Pedro Sánchez negocia amb l’independentisme.

La cita, convocada a través de les xarxes socials i secundada per Vox, s’ha repetit després de les càrregues i aldarulls registrats els dos darrers dies. Avui la seu socialista estava de nou encapsulada entre tanques i protegida per una dotzena de furgons policials.

La protesta d’ahir va acabar amb sis detinguts, destrosses al mobiliari urbà i desenes de policies ferits. En les darreres hores diverses veus del PP han criticat les mostres de violència, fet que ha desinflat inicialment la concentració.

A primera hora de la tarda, alguns manifestants han intentat marcar diferències amb la concentració d’ahir i fins i tot han expulsat alguns manifestants que anaven amb la cara coberta entre crits de “la violència no ens representa”. La Policia s’ha endut dues d’aquestes persones, que no han estat detingudes, sinó identificades. Se’ls ha obert una proposta de sanció per la llei de Seguretat Ciutadana.

Altres han utilitzat un megàfon per fer un discurs improvisat demanant calma als presents per no donar excuses a la policia per carregar. Més enllà de crits com ‘Espanya no es ven’, ‘Puigdemont a la presó’ o ‘Unitat nacional’, també s’han sentit visques a favor de la Policia i la Guàrdia Civil.

Durant les dues primeres hores de protesta la pràctica d’assenyalar, insultar i expulsar de la concentració els encaputxats s’ha anat repetint. Com a mínim en tres ocasions diversos assistents han hagut de marxar de la protesta entre crist de “no ens representen”.

Aquest dimecres també s’han reduït dràsticament els insults a la policia, malgrat que, de nou, s’han repetit consignes contra el rei com ‘Felip, maçó, defensa la teva nació’ o contra la Constitució espanyola. Alguns presents fins i tot han fet pancartes amb la frase ‘No som CDR’, equiparant la violència viscuda ahir a l’activitat dels grups independentistes.

A partir de les deu de la nit, però, persones de perfil ultra han ocupat les primeres files de la concentració, davant les tanques que blinden la seu del PSOE i han començat a fer càntics feixistes com ara el ‘Cara al sol’. Alguns dels concentrats feien la salutació feixista amb el braç en alt i lluïen banderes espanyoles amb l’escut constitucional retallat.

Si bé Sánchez i Carles Puigdemont han protagonitzat novament els insults i els càntics dels manifestants, avui s’hi han sumat també lemes durs contra el PP. “On és, no se’l veu, el gallec del PP” o “PSOE, PP, la mateixa merda són”, han cridat repetidament els manifestants el mateix dia en què dirigents populars com Isabel Diaz Ayuso o Alberto Núñez Feijóo han criticat la violència viscuda ahir i s’han desmarcat dels aldarulls i el vandalisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
POLICIAL

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona