Política

protestes per la llei d’amnistia

Unes 1.200 persones acudeixen a Ferraz en l’onzè dia de protestes contra l’amnistia

Unes 1.200 persones han participat aquest dilluns en la concentració contra l’amnistia convocada per onzè dia consecutiu als voltants de la seu central del PSOE a Ferraz, a la qual han acudit diversos dirigents de Vox, entre ells Santiago Abascal, acompanyat del controvertit expresentador de Fox News Tucker Carlson.

Poc després que el PSOE registrés en solitari la proposició de llei d’amnistia en el Congrés, Vox havia fet una crida a la convocatòria de la protesta mitjançant la xarxa social X (abans Twitter) amb el missatge “El PSOE està donant un cop d’estat. Ens veiem a Ferraz”.

Allí ha aparegut Santiago Abascal al costat del vicepresident de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, i la portaveu del partit en el Congrés, Pepa Millán, a més de l’excomunicador de la cadena conservadora nord-americana Fox News, Tucker Carlson, qui ha pujat a la mateixa xarxa social una fotografia amb els dirigents de Vox amb el missatge “In Madrid”.

El “guru” de la premsa d’ultradreta, acomiadat de Fox News i que ara té el seu propi programa a la xarxa X –on ha entrevistat, entre altres, a l’expresident Donald Trump i al candidat llibertari a la Presidència de l’Argentina, Javier Milei– s’ha desplaçat a Madrid per a seguir les protestes al costat de Vox i fer un programa amb les mobilitzacions.

La xifra proporcionada aquest dilluns per la Delegació del govern espanyol a la capital és la mateixa que la d’ahir, una mica menor que la del dissabte, quan van ser 1.700, i molt inferior al passat dijous, quan es van congregar més de 8.000 persones, la més concorreguda de les concentracions des del seu inici, el 3 de novembre.

En aquesta nova jornada, els manifestants, que s’han anat concentrant a partir de les 19.00 hores, han corejat lemes com “Que et voti Txapote”, “Sánchez traïdor”, “Aquest furgó, per a Puigdemont” o “Solució final, bombes a Ferraz” i han exhibit banderes nacionals (algunes d’elles amb l’escut constitucional retallat) i pancartes contra el president del govern en funcions, Pedro Sánchez.

“On està, no es veu, el gallec del PP”; “Déu, pàtria i revolució”; “Solidaritat, vaga general” són unes altres de les proclames que els assistents han anat corejant al llarg de la protesta que ha transcorregut fins a les 22.00 hores, sense incidents.

Com a passat a cada jornada de protesta, els periodistes han estat objectiu dels manifestants, però també les forces de la poilicia que protegien la seu del PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries