Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Israel retira la seva ambaixadora a Espanya després de les “indignants” declaracions de Sánchez

El president espanyol ha posat en dubte que Israel estigui actuant conforme al Dret Internacional Humanitari a Gaza

El govern israelià ha anunciat que retira temporalment la seva ambaixadora a Espanya, Rodica Radian-Gordon, després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi posat en dubte que Israel estigui actuant conforme al Dret Internacional Humanitari a Gaza. Així ho ha anunciat el ministre d’Afers Estrangers israelià, Eli Cohen, a través d’un missatge a la plataforma X recollit per l’ACN, en el qual qualifica d’“indignants” i “infundades” les paraules del cap de l’executiu espanyol. En el missatge a X, Cohen assenyala que hi ha “una sola entitat responsable” de la situació a la Franja de Gaza –en al·lusió a Hamàs– i ha afirmat que, malgrat la treva pactada fins aquest divendres, la guerra “continuarà fins que tots els ostatges siguin alliberats i Hamàs hagi estat eliminat” de l’enclavament palestí.

La decisió de Tel-Aviv de retirar l’ambaixadora a Espanya arriba després d’una entrevista a Sánchez aquest mateix dijous a TVE. “Els països amics ens hem de dir les coses”, ha apuntat el president espanyol, tot afegint que cal condemnar els atacs de Hamàs “amb la mateixa convicció” que cal recordar a Israel el respecte al dret internacional humanitari.

La retirada de l’ambaixadora israeliana a Espanya escala la crisi diplomàtica oberta la setmana passada després de la visita de Sánchez a Israel i Cisjordània amb el primer ministre belga, Alexander de Croo. En una roda de premsa a Rafah, punt fronterer entre Egipte i Gaza, el president espanyol va reiterar el dret d’Israel a defensar-se, però va afirmar que “la massacre indiscriminada de civils innocents, inclosos milers de nens i nenes, és completament inacceptable”. Els seus comentaris van ser elogiats per Hamàs, que va agrair “la postura clara i audaç” de Sánchez i De Croo. Arran d’aquestes paraules, l’ambaixadora espanyola a Israel, Ana Salomón Pérez, va ser citada pel Ministeri d’Afers Estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona