Política

El PSOE de Galícia i de l'Aragó també aixequen la veu contra Montilla pel finançament

Les tensions que eixamplen cada dia l'esquera entre el PSOE i el PSC no vénen només d'Extremadura, Andalusia i Madrid. Ara són també els socialistes gallecs i els aragonesos els que es pronuncien obertament contra la posició de la Generalitat de Catalunya i contra els arguments del president català, José Montilla.

La secretària d'organització dels socialistes gallecs, Mar Barcón, ha assegurat aquest dimarts que "quan es defensa el model de finançament català cal tenir en compte que s'estan perjudicant les aspiracions de Galícia". "Cada euro que va al model català és un euro menys per a Galícia, cada euro per a aquest model que defensa el PSC és un euro menys per a Galícia", ha dit Barcón en un missatge directe al Bloc Nacionalista Gallec (BNG), socis de govern dels socialistes gallecs però, alhora, de CiU, juntament amb el PNB, en la plataforma Galeusca.

Segons la secretària d'organització, el president de la Xunta, el socialista Emilio Pérez Touriño, "ha fet una trucada a Montilla perquè no trenqui la solidaritat". "El president de la Xunta defensa els interessos dels gallecs i ha demostrat que els prioritza fins i tot davant de les aspiracions de companys de partit que defensen les seves comunitats autònomes, com pot ser el PSC", ha conclòs Barcón amb els ulls posats en les eleccions al Parlament gallec, previstes per als pròxims mesos.

Mentre aquestes crítiques es produïen a la Corunya, des de Saragossa n'arribaven d'altres, també adreçades a Montilla per un altre company de files. El president aragonès, Marcelino Iglesias, ha advertit que l'Estat "ha d'atendre el conjunt dels estatuts, que són igualment lleis orgàniques [com el català] i també fixen condicions sobre el finançament". Per Iglesias, la Generalitat "s'equivoca quan planteja les seves condicions com si fossin les úniques a contraposar a la posició de l'Estat".

Iglesias reclama una negociació multilateral del nou finançament i parla del "puzzle que s'ha de construir", que serà "el correcte". A més, ha recordat que per sobre dels estatuts hi ha la Constitució. "La Generalitat ha de saber que aquest joc és multipolar", ha anunciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.