Política

guerra a ucraïna

Kíiv ataca regions frontereres amb Rússia

Moscou multiplica els bombardejos en represàlia a l’ofensiva ucraïnesa a Bélgorod

Les forces ucraïneses van atacar durant la nit de dimarts les regions frontereres russes de Bélgorod i Kursk, i van llançar un míssil sobre l’annexionada península de Crimea, que va ser derrocat per les defenses antiaèries russes, segons recull Efe, que cita les autoritats locals.

A Sebastòpol, el míssil es va interceptar sobre l’aigua sense arribar a causar danys a la infraestructura del port de Crimea, segons va assenyalar el governador local, Mikhaïl Razvozzhaev. A Bélgorod, en canvi, sí que es van registrar danys materials a causa dels atacs ucraïnesos, que es van reprendre dimarts i van continuar el matí de dimecres.

El Ministeri de Defensa de Rússia va informar, a més, que dimecres al matí havia destruït dotze míssils ucraïnesos sobre la regió de Bélgorod. A la regió fronterera de Kursk un atac aeri de Kíiv va malmetre una subestació elèctrica i va provocar talls de llum a diverses localitats de la zona, segons el governador, Roman Starovoit.

Tota aquesta sèrie d’operacions arriba després que un atac ucraïnès contra Bélgorod el 30 de desembre passat causés almenys 25 morts i més d’un centenar de ferits.

El president rus, Vladímir Putin, ha advertit que el bombardeig de Bélgorod no quedarà sense resposta i dimarts Rússia va atacar amb desenes de míssils i drons Kíiv, i el nord-est del país. Els militars russos van afirmar que els objectius dels atacs eren empreses militars i magatzems amb armes occidentals. Les autoritats ucraïneses van denunciar almenys quatre morts i més de 90 ferits en els bombardejos.

Els atacs russos també han colpejat amb duresa Khàrkiv. Segons el Ministeri de Defensa de Rússia, les forces de Moscou van atacar llocs de concentració de tropes ucraïneses i mercenaris en aquesta regió del nord-est d’Ucraïna.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va assegurar que Rússia havia llançat prop de 300 míssils contra Ucraïna des del 29 de desembre. Moscou assegura que una part dels bombardejos estan dirigits contra empreses del complex militar-industrial d’Ucraïna i llocs d’emmagatzemament d’armes occidentals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona