Política

guerra a europa

Zelenski rebutja aturar els combats perquè Rússia no pugui refer els seus arsenals

Ucraïna també pateix pel retard en els subministraments de municions dels aliats

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha rebutjat aquest dijous una possible pausa en els combats, adduint que això només beneficiarà a Rússia, que llavors podria produir i rebre de l’Iran i Corea del Nord l’armament necessari per a aconseguir els seus objectius en el camp de batalla. “Una pausa en el camp de batalla no és un cessament de la guerra, no conduirà a la pau i només beneficiarà a Rússia”, ha dit Zelenski durant una roda de premsa a Estònia, on es troba de visita com a part d’una gira pels països bàltics.

Mentre espera l’arribada de l’armament occidental, Kíiv tampoc acaba de trobar un punt just entre les necessitats de l’Exèrcit i els drets constitucionals dels ucraïnesos, per la qual cosa ha tornat a ajornar l’aprovació de la llei sobre la mobilització.

Després que el diari “New York Times” informés que el president rus, Vladímir Putin, va fer arribar el missatge a través de canals diplomàtics que estaria disposat a un cessament de les hostilitats, Zelenski el va rebutjar rotundament. Zelenski ha advertit que un alto el foc no aportaria “diàleg polític”, ja que Rússia mai cedirà els territoris ucraïnesos annexionats.

Zelenski ha assegurat que Kíiv coneix el volum de producció armamentista de l’enemic i que aquest té grans mancances de drons i projectils d’artilleria. “Un gran dèficit. De míssils també”, ha subratllat. Per això, Rússia compra drons a l’Iran, amb el qual negocia també el subministrament de míssils. De Corea del Nord, segons Zelenski, ha rebut ja “més d’un milió de projectils” i “alguns míssils”.

Rússia té capacitat per a produir anualment uns dos milions de projectils de 122 i 155 mil·límetres, segons va informar avui la intel·ligència militar ucraïnesa (GUR), que va estimar el dèficit en aproximadament “mig milió de projectils”.

Al mateix temps, Zelenski va reconèixer que, encara que el compromís segueix en peus, la Unió Europea (UE) no ha complert encara la seva promesa sobre el subministrament d’un milió de projectils de 155 mil·límetres, una proposta que va partir precisament d’Estònia.

“Lamentablement, no rebem tot el paquet (...) Ens agradaria rebre i veure el contracte. Si tenim el contracte davant els nostres ulls, això ja donaria esperança que, encara que amb retard, això anirà a parar al camp de batalla i enfortirà el nostre exèrcit”, ha assegurat.

Durant una reunió del Consell OTAN-Ucraïna, els aliats van reafirmar el dimecres el seu compromís de continuar reforçant la defensa aèria d’Ucraïna davant els atacs de Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona