Política

guerra a europa

Els EUA paralitzen l’ajuda militar a Ucraïna

La Casa Blanca ha emès aquest dijous l’últim paquet amb els fons assignats

El bloqueig polític i la falta d’un acord en el Congrés entre republicans i demòcrates impedeix continuar donant suport a Kíiv per fer front a la invasió russa

A punt de complir-se dos anys de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna i amb una intensificació dels atacs per part de Moscou, la Casa Blanca va revelar aquest dijous que l’ajuda militar que els Estats Units proporcionen a Kíiv s’ha “aturat completament” després d’emetre l’últim paquet amb els fons que tenien.

“L’ajuda que estàvem proporcionant fins ara s’ha aturat completament”, ha afirmat John Kirby, portaveu de la Casa Blanca en temes de seguretat, en una roda de premsa recollida per l’agència Efe, que davant aquesta situació ha instat el Congrés a avançar per aprovar una ajuda suplementària per obtenir més fons. Després d’haver emès “l’últim paquet” amb els fons que tenien, el bloqueig polític i la falta d’un acord en el Congrés entre demòcrates i republicans per aprovar una partida addicional impedeix Washington continuar ajudant Ucraïna a fer front a la invasió russa.

El president nord-americà, el demòcrata Joe Biden, ha demanat al Congrés que aprovi 55.586 milions d’euros addicionals en ajuda a Ucraïna, però l’oposició republicana ha dit que només aprovarà aquest paquet assistencial si els demòcrates accedeixen a endurir la política migratòria.

Amb la guerra immersa en el seu segon hivern, les tropes de Kíiv han repel·lit aquest divendres més de 40 atacs en el front de l’est, concretament a la regió de Donetsk, informa l’agència Efe. Segons l’Estat Major de l’Exèrcit d’Ucraïna, Rússia estaria concentrant el gruix de les seves forces d’assalt per preparar una nova ofensiva. El punt més calent, diu Efe, és l’eix d’Avdiivka, on Ucraïna ha fet front a un total de vint-i-set atacs russos entre dijous i divendres. A més, prop de la ciutat ocupada de Donetsk, tretze atacs russos més haurien estat neutralitzats en l’eix de Màrinka. Tot i això, segons l’últim informa de l’Institut per a l’Estudi de la Guerra (ISW, per a les seves sigles en anglès), no es confirmen canvis en la línia de front. L’organisme sosté que les temperatures gèlides estan limitant les operacions a tot el front.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona