Política

guerra a europa

Rússia anuncia la presa del llogaret de Tabaivka, en el front de Khàrkiv

Un dron ucraïnès ataca una refineria a 240 quilòmetres al nord-est de Moscou sense causar danys

Les tropes russes haurien conquerit el llogaret ucraïnès de Tabaivka, a la regió nord-oriental de Khàrkiv, segons ha anunciat aquest dilluns el ministeri de Defensa d’aquest país. “En el front de Kúpiansk, les unitats del grup de forces Occident han alliberat la localitat de Tabaivka a la regió de Khàrkiv”, han informat fonts del ministeri rus de Defensa.

Tabaivka, un petit llogaret amb 34 habitants abans de la guerra, és la segona localitat en la zona que prenen les forces russes en els últims dies. Fa una setmana també va passar sota control rus el poblat de Krokhmalne, a sis quilòmetres de Tabaivka.

Les forces russes continuen avançant en direcció a Kupiansk”, ha manifestat Vitali Ganchev, cap de l’administració militar de Khàrkiv, nomenat per Rússia.

L’Institut per a l’Estudi de la Guerra parla en el seu últim informe d’avanços russos prop de Kreminná (Luhansk) i d’Avdiivka (Donetsk), i de progressos no confirmats de les forces del Kremlin en Tabaivka.

Atac amb dron a 240 km de Moscou

Per la seva banda, un dron ucraïnès ha atacat aquest dilluns una refineria de petroli situada a 240 quilòmetres al nord-est de Moscou sense causar víctimes o danys, segons han informat les autoritats de la regió de Yaroslalv, on es troba la planta. “Els sistemes de lluita electrònica de la refineria Slavneft-Yanos van frustrar l’atac d’un dron”, ha escrit en el seu compte de Telegram el cap de l’administració regional, Mijaíl Yevráyev.

Yevráyev ha afegit que efectius de la policia i dels serveis de seguretat treballen en el lloc de l’incident. “No es van produir víctimes ni tampoc un incendi”, ha explicat el governador.

El passat dia 21 un dron ucraïnès va provocar un incendi en la terminal de la gasística Novatek en el port fluvial d’Ust-Luga, al costat de la desembocadura del riu Luga en el golf de Finlàndia, a uns 100 quilòmetres a l’oest de Sant Petersburg i a uns 850 quilòmetres al nord d’Ucraïna.

L’Exèrcit ucraïnès realitza diàriament des de fa diverses setmanes atacs diaris contra la rereguarda russa, sigui amb drons sigui amb míssils, o fins i tot balístics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries