Política

guerra a europa

Rússia aconsegueix avanços a Avdiivka amb baixes massives

Fonts del ministeri de Defensa d’Ucraïna parlen de més de 1.000 soldats russos morts en només 24 hores a la regió de Donetsk

Rússia continua atacant en diversos teatres d’operacions del front de l’est, on continua aconseguint avanços al voltant d’Avdiivka i dins d’aquesta localitat pròxima a l’ocupada Donetsk, i a l’oest del municipi de Kreminna, a la regió de Luhansk, segons diverses fonts independents que segueixen la guerra.

Moscou estaria assolint aquests progressos a un preu molt alt de baixes i pèrdues de material militar. Segons l’Estat Major ucraïnès, que parla de més de quaranta atacs repel·lits a Rússia només en els eixos d’Avdiivka i Màrinka, totes dues a la regió de Donetsk. Segons aquestes fonts, les forces russes haurien tornat a perdre més de mil homes en les últimes 24 hores.

“Els èxits recents russos prop del restaurant Tarka Okhota, en els suburbis del sud d’Avdiivka, i el seu avanç pel carrer Suborna, en el sud de la ciutat, suposen per a les forces ucraïneses que operen en la zona una amenaça tàctica de ser envoltades”, es llegeix en l’últim butlletí diari del Centre per a les Estratègies de Defensa de Kíiv.

Aquest laboratori d’idees ucraïnès parla també d’avanços russos prop de Kreminna (Luhansk) i de Kupiansk, a la regió nord-oriental de Khàrkiv, i informa de “combats posicionals” en la resta del front, tant en l’est com en el sud.

Situació complicada a Kupiansk

Sobre la situació prop del nus ferroviari de Kupiansk, al qual Rússia intenta acostar-se des de fa mesos, el canal de Telegram ucraïnès DeepState destaca una situació complicada per a les tropes ucraïneses als voltants del municipi de Tabaivka. “L’enemic ha aconseguit recentment una sèrie d’èxits tàctics i continuarà tenint-los si no canviem”, afirma DeepState sobre la situació “prop de Tabaivka i en el sud de Avdiivka”.

Aquest canal de Telegram atribueix part dels problemes ucraïnesos en algunes zones als problemes de coordinació entre els “diferents batallons o brigades” que defensen les posicions de Kíiv en aquesta zona.

L’Institut per a l’Estudi de la Guerra (ISW), un laboratori d’idees dels EUA que també estudia diàriament l’evolució del conflicte, parla així mateix d’avanços russos prop de Kreminna i d’Avdiivka i de progressos no confirmats de les forces del Kremlin en Tabaivka, que segons canals de Telegram russos hauria estat capturada per Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona