Política

guerra a europa

Rússia aconsegueix avanços a Avdiivka amb baixes massives

Fonts del ministeri de Defensa d’Ucraïna parlen de més de 1.000 soldats russos morts en només 24 hores a la regió de Donetsk

Rússia continua atacant en diversos teatres d’operacions del front de l’est, on continua aconseguint avanços al voltant d’Avdiivka i dins d’aquesta localitat pròxima a l’ocupada Donetsk, i a l’oest del municipi de Kreminna, a la regió de Luhansk, segons diverses fonts independents que segueixen la guerra.

Moscou estaria assolint aquests progressos a un preu molt alt de baixes i pèrdues de material militar. Segons l’Estat Major ucraïnès, que parla de més de quaranta atacs repel·lits a Rússia només en els eixos d’Avdiivka i Màrinka, totes dues a la regió de Donetsk. Segons aquestes fonts, les forces russes haurien tornat a perdre més de mil homes en les últimes 24 hores.

“Els èxits recents russos prop del restaurant Tarka Okhota, en els suburbis del sud d’Avdiivka, i el seu avanç pel carrer Suborna, en el sud de la ciutat, suposen per a les forces ucraïneses que operen en la zona una amenaça tàctica de ser envoltades”, es llegeix en l’últim butlletí diari del Centre per a les Estratègies de Defensa de Kíiv.

Aquest laboratori d’idees ucraïnès parla també d’avanços russos prop de Kreminna (Luhansk) i de Kupiansk, a la regió nord-oriental de Khàrkiv, i informa de “combats posicionals” en la resta del front, tant en l’est com en el sud.

Situació complicada a Kupiansk

Sobre la situació prop del nus ferroviari de Kupiansk, al qual Rússia intenta acostar-se des de fa mesos, el canal de Telegram ucraïnès DeepState destaca una situació complicada per a les tropes ucraïneses als voltants del municipi de Tabaivka. “L’enemic ha aconseguit recentment una sèrie d’èxits tàctics i continuarà tenint-los si no canviem”, afirma DeepState sobre la situació “prop de Tabaivka i en el sud de Avdiivka”.

Aquest canal de Telegram atribueix part dels problemes ucraïnesos en algunes zones als problemes de coordinació entre els “diferents batallons o brigades” que defensen les posicions de Kíiv en aquesta zona.

L’Institut per a l’Estudi de la Guerra (ISW), un laboratori d’idees dels EUA que també estudia diàriament l’evolució del conflicte, parla així mateix d’avanços russos prop de Kreminna i d’Avdiivka i de progressos no confirmats de les forces del Kremlin en Tabaivka, que segons canals de Telegram russos hauria estat capturada per Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats units

Biden diu que deixarà d’enviar bombes i munició a Israel si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona