Política

Estat francès

La revolta del camp continua i creix la pressió sobre el govern de Macron

Els agricultors passen la nit a la carretera amb els seus tractors i mantenen bloquejats els principals accessos a París

Els pagesos de l’Estat francès mantenen el torcebraç al govern d’Emmanuel Macron en la protesta contra l’augment de la precarietat en el sector i l’increment d’impostos. Després de passar la nit a la carretera amb els tractors, els agricultors mantenen aquest matí bloquejats els vuit principals eixos d’accés a París. Els pagesos van començar a estrènyer el setge al voltant de la capital francesa dilluns. Cap a les dues de la tarda, uns 800 agricultors procedents de tot l’Estat van prendre posicions al voltant de París per impedir que ningú pugui entrar i sortir de la ciutat. Van aconseguir bloquejar vuit dels principals accessos. Han passat la nit als tractors i aquest matí continuaven decidits amb la protesta. El comboi que havia sortit d’Agen, a la Nova Aquitània, en direcció a la localitat de Rungis, on hi ha el mercat majorista més gran del món de productes frescos, ha estat aturat en diverses ocasions per la policia a l’A-20 i a les carreteres secundàries, segons informa el diari Le Figaro.

El mateix mitjà francès informa que els combois de tractors han arribat a l’aeroport de Tolosa-Blanhac, al nord-oest de la ciutat de Tolosa, i hi hauria aldarulls. Al bloqueig de París, el mercat de Rungis i els aeroports, els pagesos mantenen més de vint-i-cinc punts de protestes arreu de l’Estat i s’espera noves mobilitzacions a la Catalunya del Nord, després que divendres passat van protagonitzar una “jornada negra” a les carreteres per les protestes.

De res va servir la reunió que a última hora de dilluns el govern va mantenir amb els representants dels sindicats agrícoles per intentar calmar els ànims. Aquest dimarts s’espera que l’executiu d’Emmanuel Macron anunciï aquest dimarts noves mesures per rebaixar la tensió, que s’afegirien a les concessions fetes ja per l’executiu la setmana passada i que els pagesos consideren insuficients i no satisfan les seves demandes. Entre les concessions fetes fins ara figura la renúncia a apujar l’impost al dièsel per a ús agrícola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia