Política

Estat Francès

Primeres detencions de pagesos pels bloquejos de carreteres

La policia arresta setanta-nou manifestants que han intentat creuar la “línia vermella” del mercat d’abasts de Rungis, tres dels quals ja han estat alliberats

Els agricultors mantenen més d’un centenar de carreteres tancades

La policia francesa ha detingut aquest dimecres desenes de pagesos per “obstaculitzar el trànsit” o intentar entrar al mercat de Rungis, el principal centre d’abastiments de París. El prefecte de la policia de París, Laurent Núñez, ha anunciat que noranta-una persones han estat posades sota custòdia policial després de la intrusió al mercat central. “S’ha traspassat la línia vermella”, ha declarat. “No podem tolerar alteracions de l’ordre públic i excessos, i això és el que ha passat avui a Rungis”, ha avisat.

Són les primeres detencions relacionades amb les protestes dels agricultors que es perllonguen des de fa una setmana a l’Estat francès, i que mantenen bloquejades diverses autopistes i carreteres arreu del país. El ministre francès d’Interior, Gérald Darmanin, ha afirmat que avui hi ha “més de cent punts de bloqueig” i uns 10.000 manifestants.

Vuit de les principals autopistes d’accés a París continuen avui tancades. Els agricultors també bloquegen de d’aquest matí l’autopista A7 a Chasse sur Rhône, a tocar de Lió, en sentit sud, cap a la Mediterrània.

Darmanin ha avisat que la circulació al mercat central i als dos aeroports de París, el Charles de Gaulle i el d’Orly, són línies vermelles que no permetrà creuar. Interior ha desplegat vehicles blindats de la policia per aturar els tractors que avancen cap al centre d’abasts, situat a uns quinze quilòmetres de la capital. “Si intenten entrar a Rungis, els ho impedirem”, ha assegurat en declaracions a la televisió pública francesa. També hi ha tanquetes policials a altres punts de la protesta, com l’autopista A1 a Chennevières, que connecta París amb Lilla i Brussel·les, o a l’A6, que va de la capital francesa a Lió. El ministre ha assegurat que permetrà les accions de protesta mentre els agricultors “respectin les regles” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona