Política

orient mitjà

Els EUA bombardegen objectius a Síria i l’Iraq en represàlia per l’atac a Jordània

Es tractaria de la primera fase de la resposta a la mort dels tres soldats nord-americans

Els Estats Units han iniciat aquest divendres a la nit una onada de bombardejos contra desenes d’objectius a Síria i l’Iraq, en el que constitueix, segons fonts nord-americanes, la primera fase de la resposta a la mort de tres soldats nord-americans dissabte passat en un atac amb drons llançat per milícies proiranianes.

L’alt comandament dels Estats Units ha anunciat en un comunicat que les seves forces han bombardejat 85 objectius a Síria i l’Iraq relacionats amb les milícies aliades de Teheran, incloses posicions de la Guàrdia Revolucionària de l’Iran. En l’operació hi han participat nombrosos avions, inclosos bombarders de llarg abast que s’han enlairat des de sòl nord-americà, i s’han disparat més de 125 projectils de precisió. És la intervenció militar més gran dels Estats Units a l’Orient Mitjà, d’ençà que Donald Trump va bombardejar Síria el 2018.

Segons el Pentàgon, les posicions atacades han estat centres d’operacions de comandament o d’intel·ligència; arsenals de coets i míssils; hangars d’avions no tripulats, així com dipòsits de combustible i instal·lacions logístiques dels grups patrocinats per Teheran que van “facilitar atacs contra les forces nord-americanes i de la coalició”.

L’acció del passat dissabte va ser reivindicada per la Resistència Islàmica de l’Iraq, una coalició de milícies proiranianes i el president dels EUA, Joe Biden, va prometre que no quedaria sense rèplica. Biden ha indicat en una declaració aquest divendres al vespre que “la nostra ha començat avui” i continuarà “en els moments i llocs que triem”.

El polític demòcrata ha assegurat que els Estats Units “no busquen conflictes a l’Orient Mitjà ni a cap altre lloc del món”, però ha advertit que si algú “fa mal a un nord-americà, hi respondrem.

Els EUA han iniciat les accions de represàlia el mateix dia que arribaven a la base aèria de Dover, a Delaware, els cadàvers dels tres soldats morts en l’atac a Jordània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Gaza supera les 35.700 víctimes mortals després d’últims atacs israelians

barcelona
Política

El TSJC reactiva el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
Pròxim Orient

Eslovènia anuncia que també reconeixerà Palestina aviat

Barcelona
tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

Els ultres d'AfD veten les aparicions del seu líder a les europees

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a l’Estat espanyol, Noruega i Irlanda

barcelona