Política

indonèsia

Un polèmic exgeneral es perfila com el futur president del país

L’actual ministre de Defensa i gendre del dictador Shuarto lidera el recompte de vots en les eleccions enmig d’acusacions de frau

Prabowo Subianto està acusat de violacions de drets humans

Un antic militar de les forces especials de l’exèrcit durant la dictadura de Suharto es perfila com el nou president d’Indonèsia, país considerat la tercera democràcia més poblada del món. L’actual ministre de Defensa, l’exgeneral Prabowo Subianto, lidera clarament el recompte de vots en les eleccions presidencials celebrades aquest dimecres en el país asiàtic. Els altres dos aspirants a la presidència. Anies Baswedan, exgovernador de Yakarta, i Ganjar Pranowo, exgobernador de Java Central, denuncien frau massiu. Subianto encapçala les projeccions amb un 59,91% dels vots, seguit per Anies Baswedan (22,88%) i Ganjar Pranowo (17,21%).

En cas de confirmar-se aquestes projeccions no caldria celebrar una segona volta. A falta dels resultats oficials, que poden trigar un mes arribar, Subianto s’ha declarat ja guanyador dels comicis.

És la tercera vegada que l’exmilitar, de 72 anys i que va estar casat amb la filla del dictador Suharto, intenta arribar al poder. El 2009 es va presentar per a la vicepresidència i va fracassar. El 2014 ho va tornar a intentar, però en aquest cap com a presidencial, però va perdre davant l’actual president, Joko Widodo, més conegut com a Jokowi. Aquesta vegada, el mateix Jokowi, ue es jubila després d’una dècada en el càrrec i compta amb un gran suport popular, ha sorprès tothom en donar indirectament el seu suport a Praobwo Subianto. Tampoc és massa estrany si és ten en compte que l’exmilitar ha triat com a company de fórmula, Gibran Rakabuming Raka, fill del president sortint i aspirant a la vicepresidència.

De caràcter autoritari, Prabowo Subianto ha estat acusat d’abusos contra civils a Timor Oriental i Papua i del segrest d’activistes a favor de la democràcia durant la seva etapa a l’exèrcit. Arran dels segrestos d’activistes va ser expulsat de les forces armades el 1998 i aquell mateix any es va separar de Titiek Suharto i es va exiliar durant més d’un any a Jordània, on va engrossir la seva fortuna fent negocis. Més endavant va tornar a Indonèsia i va entrar en política amb un discurs populista contra les elits, la qual cosa contradiu el seu propi passat i estatus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona