Política

guerra a gaza

Netanyahu rebutja la pressió internacional per a la creació d’un estat palestí

El primer ministre israelià diu que seria “un premi” al terrorisme

El govern d’Israel, el més dretà de la història del país, ha rebutjat “per unanimitat” la pressió internacional per a la creació d’un estat palestí com a solució al conflicte amb l’argument què fer-ho després de l’atac de Hamàs del 7 d’octubre passat suposaria “donar una gran recompensa al terrorisme”. Ho ha fet amb l’aprovació d’una declaració presentada pel primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, a la reunió setmanal del govern celebrada aquest diumenge.

“Israel rebutja categòricament els dictats internacionals sobre l’acord permanent amb els palestins”, diu el text aprovat, indica el govern en un comunicat publicat al final de la reunió ministerial. Aquest acord, segons afegeix la declaració, “només s’assolirà a través de negociacions directes entre les parts, sense condicions prèvies”.

“Israel continuarà oposant-se al reconeixement unilateral d’un estat palestí”, perquè aquest reconeixement després de l’atac de Hamàs que va desencadenar la guerra el 7 d’octubre passat i va deixar 1.200 morts i unes 240 persones van ser segrestades, “suposaria donar un gran premi al terrorisme, un premi sense precedents, i impediria qualsevol futur acord de pau”, diu la declaració.

El president d’Israel, Isaac Herzog, qui en el passat havia defensat la solució dels dos estats al conflicte amb els palestins, també s’ha alineat amb la posició del govern respecte a una possible creació de l’estat palestí.

Segons el mandatari, Israel està “traumatitzat” per l’atac de Hamàs, per la qual cosa “parla ara de la solució dels dos estats, d’un estat palestí, és una forma de donar, sense intenció, una espècie de crèdit o premi i la guerra que Hamàs va iniciar”.

28.098 palestins morts

Pel que fa a la situació a la Franja de Gaza, almenys divuit persones han mort aquest diumenge en atacs israelians. Unes morts que eleven a 28.985 les persones que han perdut la vida a l’enclavament palestí per atacs israelians des del 7 d’octubre passat, segons dades publicades aquest diumenge pel Ministeri de Sanitat de Gaza, en mans de Hamàs, i recollides per l’agència Efe.

D’altra banda, els Estats Units han assenyalat que vetaran un altre esborrany de resolució de les Nacions Unides reclamant un alto el foc a Gaza. En el seu lloc, Washington aspira a negociar una treva i l’alliberament d’ostatges i una resolució més amplia que inclouria un calendari ferm per a la creació d’un estat palestí, segons recull aquest diumenge el diari The Times of Israel. Però, l’aprovació d’aquesta declaració per part del govern israelià refreda les expectatives d’un acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona