Política

estat espanyol

Albares assegura que no hi haurà tropes espanyoles a Ucraïna

El ministre d’Exteriors espanyol que no s’ha concedit cap nova llicència d’exportació d’armament a Israel des del 7 d’octubre

El ministre espanyol d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha assegurat que “per descomptat, no hi haurà tropes espanyoles a Ucraïna”, després que el president francès, Emmanuel Macron, no exclogués la possibilitat d’enviar soldats europeus a aquest país, segons informa Efe.

“No hi haurà tropes espanyoles a Ucraïna? Per descomptat que no, perquè volem la pau. El govern d’Espanya a Gaza i a Ucraïna vol el mateix, la pau i el respecte al dret internacional”, ha respost Albares aquest dimecres en el ple del Congrés al diputat d’ERC Jordi Salvador.

El titular d’Exteriors, a més, ha reiterat, per tercera vegada en seu parlamentària, que Espanya no concedeix cap nova llicència d’exportació d’armament a Israel des del 7 d’octubre passat i que no ho farà “mentre duri l’espiral de violència a Gaza amb la qual volem acabar”. Albares ha emplaçat Salvador a buscar en la comunitat internacional un país que hagi anat tan lluny en el seu suport a la pau i la població civil palestina.

El ministre, que ha coincidit amb el diputat que la situació a Gaza és una “autèntica catàstrofe humanitària”, ha recordat que Espanya és un dels pocs estats que no només ha mantingut l’ajuda a l’Agència de les Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina al Pròxim Orient (Unrwa), sinó que l’ha incrementat en 3,5 milions d’euros.

El govern espanyol, a més, està preparant un paquet d’ajuda financera “molt més gran” com ja va anunciar el mateix Albares davant les Nacions Unides en la seva recent visita a Nova York, així com la imposició de sancions individuals als colons israelians responsables de violència contra palestins a Cisjordània, on s’hi viu una situació tan preocupant com a Gaza, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona