Política

Mas descarta pactar el finançament amb Zapatero com ho va fer amb l'Estatut

El president de CiU, Artur Mas, ha descartat aquest dijous pactar un nou model de finançament amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, com va fer amb l'Estatut el 21 de gener del 2006. Mas ha remarcat que és la Generalitat la ''responsable de tancar aquesta negociació'', tot i que ha afegit que la federació hi pot ''ajudar'' i ''tancar acords''. Tot i això, ha remarcat que la col·laboració haurà de ser ''limitada'' si altres partits catalans no estan disposats a defensar a Madrid l'acord que hi pugui haver a Catalunya, en al·lusió als 25 diputats del PSC al Congrés dels Diputats.
Mas ha dit, en declaracions a COMRàdio, que amb l'Estatut va decidir ''treure les castanyes del foc'' davant d'una situació complicada que ''s'havia de resoldre''. ''El que es va fer s'havia de fer'', ha assegurat. Ara, però, creu que la negociació del finançament és responsabilitat del Govern.

El líder de CiU ha dit ''esperar i desitjar'' que hi pugui haver una posició comuna en matèria de finançament a Catalunya, tot i que ha dit no tenir-hi gaire confiança perquè ''en tots els temes el PSC està mirant sempre cap al PSOE, enlloc de mirar cap a Catalunya''. ''Es fa difícil arribar a acords aquí quan l'ull el tenen posat en les seves relacions amb el PSOE'', ha dit, tot i desitjar ''molt'' que hi hagi un acord per tenir ''més força a Madrid''. La ''clau'', ha dit, la tenen ''el PSC i els seus 25 diputats a Madrid''.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona