Política

Zapatero creu que s'arribarà a un acord sobre el finançament

Zapatero a volgut assegurar durant el seu discurs de clausura dels actes del 50è aniversari del Cercle d'Economia que complirà els terminis del nou finançament ja que, actualment, es donen les condicions per arribar a un acord. "Anem cap a un model en el qual la solidaritat tindrà més transparència referida als serveis públics bàsics" ha destacat el president del govern que creu que serà possible "un model que tindrà present les singularitats de les diferents comunitats autònomes".

El president del govern espanyol ha anunciat mesures com la reducció en un 30% de les càrregues administratives a les empreses, per tal que l'economia espanyola guanyi en competitivitat i superi la desacceleració actual. Per la seva banda, els empresaris han demanat més acords entre govern i PP, principalment en els temes de terrorisme i justícia.

Noves mesures contra la crisi
El president prepara un nou paquet de mesures per reactivar l'economia a mig termini que presentarà el proper mes d'octubre a Europa. Zapatero creu que aquestes s'aprovaran sense problemes i amb vot favorable dels diferents agents socials: sindicats, empresaris i partits polítics. "El diàleg social", explica el president, "constitueix un camí imprescindible per tractar els problemes"

Zapatero no ha detallat quines són les mesures plantejades però ha avançat alguns detalls: la millora de les connexions elèctriques i noves tarifa elèctriques per les persones amb menys recursos i els consumidors domèstics que funcionarà a partir de trams horaris.

El president ha promès que Catalunya serà la primera comunitat de l'Estat que tindrà totes les seves capitals de província connectades per la xarxa d'alta velocitat i que, a mig termini hi haurà 42 nous trens per al servei de Rodalies de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.