Política

Hereu, absent

Trias es concentra en l’alcaldable del PSC polemitzant en habitatge i infraestructures

El candidat del PSC, Jordi Hereu, va semblar ahir absent del debat a cinc organitzat conjuntament per TV3 i BTV. I el nacionalista Xavier Trias no va desaprofitar l’ocasió de fer-se seu el terreny que l’alcalde cedia. Al plató de BTV, però, no hi va haver un sol debat, sinó diversos. L’ecosocialista Imma Mayol i un eficaç Alberto Fernández Díaz (PP) es van embrancar en les batusses paral·leles, mentre el republicà Jordi Portabella, tibat com un pingüí, amb prou feines va aconseguir fer arribar algun dels seus cops.
El moderador Josep Cuní no se’n va anar per les branques. Va engegar el debat amb un tema calent com immigració, que juntament amb  seguretat va concentrar els moments de més interès. En contra del que era d’esperar, però, l’agilitat i la tensió es va conservar també amb qüestions com les infraestructures o l’habitatge.

Hereu era l’únic que ahir s’estrenava en un debat d’aquestes característiques i va pagar la inexperiència. El candidat socialista es va emparar en vaguetats sobre immigració, va rebutjar les crítiques en infraestructures i a l’hora de parlar d’habitatge va xutar cap al govern de la Generalitat  tot remetent-se als fruits que haurà de donar la política que aplica el govern de José Montilla. I poca cosa més.

Ni tan sols la guàrdia pretoriana que li oferia Mayol en moments crítics va evitar que l’alcaldable socialista rebés dels seus contrincants de CiU i PP.  “No m’ho digui a mi, digui-l’hi a ell”, li va haver d’aconsellar el moderador del debat davant la insistència del socialista a dirigir-se tota l’estona cap a ell i no als rivals. Hereu va arribar a cometre l’error de cedir un torn de paraula.

Trias, que tampoc va entrar en el tema d’immigració, va acusar el socialista d’acceptar submisament els problemes en Rodalies en comptes de liderar les protestes a Madrid, de ser alcalde “quan li demana el PSC i no quan ho necessiten els barcelonins”, i de mentir sobre la construcció d’habitatge. “Un alcalde ha de dir la veritat”, va reblar.
Mentre Hereu i Trias mantenien el seu cos a cos particular, els petits anaven a la seva. Mayol, que va repartir per sistema, va protagonitzar intenses picabaralles amb Fernández Díaz, en immigració i seguretat, però també amb el seu soci republicà en habitatge. “Aquests anys no li havia sentit dir res d’habitatge”, li va etzibar amb sorna quan el republicà argumentava que només ell havia comprat sol des de ProEixample.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona