Política

Montilla i Mas es reuniran dilluns per buscar solucions a la sequera

Sequera

El president de la Generalitat, José Montilla, ha proposat al president de CiU, Artur Mas, reunir-se per buscar solucions a la situació de sequera que pateix Catalunya. Montilla ha llançat la protesta al matí i, hores després, la cita ha quedat fixada en les agendes per al dilluns a la tarda.
En concret, segons han explicat fonts de la federació, Montilla s'ha acostat a Mas en acabar una votació al Parlament i li ha dit que tots dos tenien una reunió pendent per tractar sobre el transvasament d'aigua del Segre a l'àrea metropolitana de Barcelona i altres solucions a la situació d'emergència.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va emplaçar la setmana passada CiU a celebrar aquesta trobada entre Montilla i Mas. Ja dilluns passat, Baltasar es va reunir amb el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, i amb el diputat i exconseller de la federació Ramon Espadaler, trobada que tots van valorar positivament per haver-se iniciat finalment el diàleg.

Semblava llavors que la reunió entre Mas i Montilla quedava ajornada, però, després de la invitació del president de la Generalitat d'avui, s'ha fixat per a dilluns que ve. En la trobada s'abordarà el possible transvasament del Segre cap al Llobregat, a la qual CiU s'hi oposa rotundament. Al seu torn, la federació proposa el transvasament del Roine i els socialistes no veuen bé aquesta idea. En canvi, sí que es podrien posar d'acord per acceptar l'oferta dels regants de l'Ebre, disposats a vendre els excedents d'aigua que tinguin a la tardor, després de la campanya de rec de l'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA