Política

Colom i Puigcercós faran un acte conjunt per primer cop en dotze anys amb exmilitants de la Crida

Política

La història de l'independentisme català, farcida de pocs èxits, moltes escissions i crisis derivades en bona part del xoc de personalismes, ha entrat en els últims anys en una fase de normalitat. Només en aquest context s'entén que dissabte que ve, tranquil·lament, coincideixin a Barcelona per primera vegada en un acte el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, i l'exsecretari general dels republicans, Àngel Colom, el qual va encapçalar amb Pilar Rahola fa dotze anys una traumàtica sortida del partit i va formar el ja difunt Partit per la Independència (PI). Esquerra va quedar aleshores en mans de l'ara president i de Josep-Lluís Carod-Rovira.

Puigcercós i Colom, però també altres exdirigents independentistes com Jordi Sánchez, Carles Castellanos i Aureli Argemí, participaran en un sopar fred en un restaurant del centre de Barcelona que servirà per recordar la Crida a la Solidaritat, el moviment cívicopolític que va protagonitzar les principals mobilitzacions en defensa de la llengua a finals dels vuitanta i que es va dissoldre el 1993.

Es dóna la circumstància que una trobada de característiques similars ja es va produir fa cinc anys. Va ser un acte públic al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia en què van assistir exdirigents de la Crida com Sánchez, Jordi Portabella i Ricard Martínez, que també han confirmat la seva presència per a dissabte. Colom, que era el gran esperat aquell 29 de novembre de 2003, va caure del cartell oficialment a causa de la convocatòria d'una cimera sobre seguretat al Marroc, on vivia. Tampoc Puigcercós no hi va anar.

Colom, ara membre de l'executiva de CDC, i Puigcercós, han refet la seva relació en els últims mesos amb gestos públics i privats, com la visita que l'ara president d'Esquerra va fer al Marroc aquest estiu o la visita de Colom a la seu d'ERC el passat 18 de setembre, on es va reunir amb Núria Cuenca i Pere Aragonès per abordar temes d'immigració. No hi va faltar una salutació amb el màxim dirigent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES