Política

Puigcercós afirma que davant d'una sentència adversa del Tribunal Constitucional, "com més unitat millor"

Estatut

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha qualificat la reunió d'aquest divendres entre UDC i PSC, en què les dues formacions van coincidir a buscar una resposta el màxim unitària possible davant d'una sentència contrària al Tribunal Constitucional (TC) a l'Estatut, de "normalitat política i molt saludable".

També ha afirmat que davant una sentència adversa del TC, "com més unitat millor". El republicà ha recordat a Sant Guim de Freixenet, durant una visita a l'alcalde, la "poca credibilitat" del TC, "que ha de decidir sobre el que ha referendat el poble de Catalunya, el Congrés, i el Senat".

Puigcercós ha insistit en què és positiu que el govern i el principal partit de l'oposició apostin per la unitat "per plantar cara a Madrid" davant d'una eventual sentència adversa del TC sobre l'Estatut. En aquest sentit, ha recordat que Duran i Lleida és el secretari general de CiU.

Així mateix, ha afegit que la sociovergència, sobre la qual s'ha especulat els darrers dies, és una alternativa "legítima" de govern a Catalunya. No obstant això, ha dit que Esquerra no hi creu i ha advertit que amb un govern així "ja hi hauria, per exemple un acord de finançament a la baixa o ja s'hauria fet el quart cinturó".

Zapatero, a la cimera del G-20 "sense fer els deures"
El líder d'Esquerra ha opinat que la cimera del G-20 ha d'entendre que el sistema financer internacional "s'ha de posar al servei de l'economia productiva". També ha assegurat que, del paper que farà el govern de l'Estat a la cimera, "s'espera poca cosa".

En aquest sentit, ha dit que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, hi ha anat "sense fer els deures" i li ha tornat a reclamar que, igual que els plans del govern espanyol per al sistema financer, la situació econòmica a portes de la recessió "necessita un pla de xoc destinat a la indústria, les pimes, i les famílies".

Puigcercós ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb l'alcalde de Sant Guim de Freixenet. Llavors, juntament amb altres membres del partit, ha jugat un partit de bàsquet contra els veterans del poble. L'han guanyat els veterans per 49 a 32.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona