Política

Els afins a Puigcercós s'imposen en els congressos regionals de Lleida i el Pirineu

El candidat Àngel Vidal que encapçalava la llista pròxima a la corrent del president d'ERC, Joan Puigcercós, ha guanyat aquest diumenge les eleccions per a la presidència de la federació regional d'Esquerra a Lleida. Les votacions han deixat un marge ajustat amb 240 vots per a Vidal, 193 per a Jaume Fernández, que encapçalava la fusió del les corrents de Joan Carretero i Josep-Lluís Carod-Rovira, i 19 vots en blanc. Una vegada coneguts els resultats, Vidal ha valorat positivament l'àmplia participació de la militància en el congrés, celebrat a Tàrrega, i ha apostat per un treball centrat en fer que el partit esdevingui la primera força municipal a la regió de Lleida.

Al congrés hi han participat 454 militants, més de la meitat de la militància de la regió de Lleida. El nou president, Àngel Vidal, ha valorat positivament l'alta participació i ha anunciat la seva voluntat de treballar amb el seu rival, Jaume Fernández.

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, que ha assistit al congrés, ha recordat que aquest diumenge, amb la votació de Lleida i la del Pirineu, s'ha tancat la fase de congressos i de debat intern iniciats fa dos mesos, després del congrés nacional del partit. Segons Ridao, ara cal un "esforç mobilitzador intern".

El secretari general ha instat els crítics del partit a "respectar el guanyador i deixar treballar" per tal que d'aquí a quatre anys es faci un nou balanç sobre la gestió, i la militància torni a escollir.

A l'altre congrés del cap de setmana, el del Pirineu, també han guanyat els oficialistes, també amb el 55% dels vots. La candidatura era encapçalada per Judit Sanmartí, regidora d'Alp, que ha obtingut 82 vots. La candidatura dels crítics de Reagrupament Independentista, amb Xavier Porta, alcalde de Bellver de Cerdanya, ha aconseguit 66 vots.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres

Envoltats de desinformació

Barcelona
Alba Tobella
Cofundadora i directora de Verificat

“En campanya és quan hi ha més desinformació”

Barcelona