Política

Montilla manté que l'Estatut és "plenament constitucional"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reaccionat amb cautela a la notícia sobre la probable retallada de l'Estatut que prepara el Tribunal Constitucional. En declaracions fetes des de Mèxic, Montilla ha recordat que la sentència encara no és una realitat, ja que només se'n coneixen alguns punts avançats pel diari La Vanguardia que, en tot cas, no seran oficials fins que es publiquin. Tanmateix, ha insistit que el govern català creu en la constitucionalitat del text aprovat per les Corts espanyoles i en el referèndum posterior.

"No m'agrada parlar sobre supòsits que no s'han produït. En qualsevol cas, jo sempre he dit i em reafirmo un cop més que estem convençuts de la plena constitucionalitat de l'Estatut", ha advertit Montilla, que no ha volgut entrar en el debat que ja s'ha obert als partits polítics i en els mitjans de comunicació. El partit del president, el PSC, s'ha manifestat en el mateix sentit que Montilla.

Segons l'esborrany de la sentència avançat per La Vanguardia, el TC tombarà l'article de l'Estatut que estableix el deure de conèixer el català per a tots els ciutadans de Catalunya, en equiparació amb el castellà. El tribunal també declararà inconstitucional la bilateralitat de la negociació del finançament entre Catalunya i l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.