Política

ERC confirma onze municipis més que promouran consultes sobiranistes

Joan Puigcercós anuncia que a municipis com Alella, Xerta, l'Arboç o Santpedor la formació republicana rebrà el suport necessari perquè la moció prosperi

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha confirmat que hi ha onze municipis on es presentaran mocions de suport a consultes per a la independència. Puigcercós ha afirmat que els catalans han de superar la por de decidir el seu futur. Ha explicat que l'onada de consultes populars s'ha de portar a terme amb tranquil·litat i ha instat els càrrecs municipals a "conscienciar" la població, actuar amb "rigor" i "saber esperar".

Els primers ajuntaments on presentaran mocions són les Borges Blanques (Les Garrigues), Alella (Maresme), Agullana (Alt Empordà), Tagamanent (Vallès Oriental), l'Arboç (Baix Penedès), Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Montblanc (Conca de Barberà), Xerta (Baix Ebre), Serós (Segrià), Santpedor (Bages) i Almoster (Baix Camp).

Puigcercós ho ha anunciat en el marc de la en la convenció de càrrecs electes municipals pel dret a decidir que ha reunit 316 regidors i alcaldes a Santpedor. Els alcaldes d'aquests municipis són d'ERC i la formació assegura que les mocions rebran el suport necessari per prosperar.

Sobre la independència de Catalunya, ha assenyalat que el camí a seguir és el de "les paperetes i les urnes", i ha assegurat que "res pot parar la voluntat d'un poble". Ha afirmat també que l'onada de consultes és l'autèntic final de la transició, més enllà de la Constitució i de l'Estatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de “corbs togats

madrid
Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” la seva ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona

La condemna de ser apàtrides

Istanbul