Política

Sarkozy afirma que França "eradicarà una per una" totes les bases d'ETA

El president francès assegura que l'assassinat del policia francès fa una setmana no quedarà "impune"

El president de França, Nicolas Sarkozy, s'ha compromès aquest dimarts "de manera solemne" que l'assassinat del policia francès Jean-Serge Nérin, mort fa una setmana a mans d'ETA, no quedi "impune" i ha avisat que França eradicarà "una per una" totes les bases d'ETA al seu territori.

"França no es deixarà mai intimidar pel terrorisme", ha manifestat Sarkozy durant l'elogi fúnebre que ha pronunciat en el funeral del primer policia francès assassinat per ETA, en què ha advertit, a més, que aquest crim "deshonra els que l'han comès" i "deshonra els qui els donen suport".

"Eradicarem una per una totes les bases que té ETA a França i acabarem amb tots els suports que té aquesta organització terrorista", ha reblat el president.

Sarkozy ha agraït especialment la presència en el funeral del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i del ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. "França està més que mai al costat de la democràcia espanyola", ha afegit.

Zapatero i Sarkozy han arribat poc després del migdia al pati de la prefectura de Seine-et-Marne (uns 45 quilòmetres al sud-est de París), on s'ha celebrat l'homenatge, i han saludat els familiars de Nérin, amb qui el president espanyol s'ha aturat a parlar.

L'acte ha començat amb La Marsellesa, l'himne nacional francès, que els dos mandataris han escoltat davant de la bandera francesa. Després, Zapatero i Sarkozy s'han col·locat juntament amb la resta d'autoritats presents per guardar un minut de silenci, que s'ha repetit en totes les comissaries i organismes dependents del ministeri de l'Interior francès.

Després del minut de silenci ha entrat al pati de la prefectura el fèretre de Nérin, cobert per la bandera francesa i portat per companys de la seva unitat policial. El policia serà enterrat dissabte a la Guaiana Francesa, d'on procedeix la seva família.

Entre els assistents al funeral hi havia també la ministra francesa de Justícia, Michèle Alliot-Marie; el ministre d'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el director general de la Policia i la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona

Serret visita una de les empreses gironines beneficiaria de més fons europeus

girona
estat espanyol

El CGPJ convoca una reunió davant les crítiques al jutge que investiga Begoña Gómez

barcelona
judicial

L’ANC i els CDR es mobilitzaran el 9J per l’empresonament d’Abel Mora

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

Els neerlandesos voten avui amb l’ultradretà PVV i l’esquerra com a favorits

BARCELONA
política

La llei d’amnistia es publica al Butlletí Oficial de les Corts

barcelona
guerra a gaza

Espanya se suma a la causa de Sud-àfrica contra Israel per genocidi en el TIJ

barcelona
política

ERC rebutja fer una llista unitària independentista en cas de repetició electoral

barcelona