Política

Sarkozy demana penes efectives de 30 anys per assassinats com els d'ETA

Zapatero i Rubalcaba assistiran al funeral pel primer policia mort a mans de la banda terrorista que se celebrarà dimarts que ve

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha reclamat aquest dijous a la mateixa població en què ETA va matar dimarts un policia francès que els qui atemptin contra les seves forces de seguretat siguin condemnats a 30 anys de presó sense possibilitat de redempcions. El cap de l'Estat francès ha fet aquesta petició després de reunir-se amb els familiars i els companys del policia assassinat.

Segons ha defensat Sarkozy, les condemnes de 30 anys de presó per als qui atemptin contra la seva policia han de ser "sistemàtiques" i sense possibilitat de redempció. "No podem acceptar cap complaença en aquesta àrea", ha dit el president francès, que ha definit l'agent assassinat, Jean-Serge Nerine, de 52 anys com un "oficial valent".

"Aquells que van assassinar Serge Nerine seran trobats i castigats amb gran severitat," ha advertit Sarkozy, que ha anunciat que els investigadors treballen amb "elements prou precisos" perquè "tard o d'hora es trobin els còmplices" de l'assassinat.

"França no pot ser intimidada pels terroristes. Espanya és una democràcia, som a la banda de la democràcia espanyola i estem combatent els terroristes", ha sentenciat.

Sarkozy s'ha reunit amb la família del policia assassinat i amb els tres companys de l'agent mort que van rebre els trets d'un presumpte comando d'ETA que acabava de robar fins a sis cotxes d'un concessionari pròxim.

Aquesta visita s'ha produït abans d'assistir a una reunió de treball per examinar els progressos de la investigació i també ha comptat amb la presència dels ministres d'Interior i de Justícia, Brice Hortefeux, i Michèle Alliot-Marie.

El primer membre de les forces de seguretat assassinat per ETA en tota la seva història serà enterrat dimarts que ve a Melun. El funeral comptarà amb la presència del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i del ministre de l'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló
Núria Badosa
Portaveu de Junts a Bescanó

“La tasca de governar hauria de ser més cooperativa”

Bescanó
Guerra a Gaza

L’Estat espanyol nega el permís per atracar a un vaixell amb armes per Israel

Barcelona
Estats Units

Dur interrogatori de la defensa de Trump al seu exadvocat, Michael Cohen

Barcelona
Guerra a Gaza

Sud-àfrica insta el Tribunal Internacional de Justícia a evitar l’ofensiva a Rafah

Barcelona
Olot

Polèmica en el ple per no deixar intervenir els veïns del Morrot

Olot
Guerra a Gaza

Tensió al govern israelià per la governança de la Franja després dels combats

Barcelona
judicial

Òmnium fa saber a García-Castellón que Oleguer Serra està exiliat a Suïssa

barcelona
Guerra a Gaza

Cinc soldats israelians moren per foc amic al nord de la Franja

Barcelona