Política

Sarkozy exigeix un càstig sever per a l'escamot d'ETA que ha matat un policia

Socis de Batasuna al País Basc francès demanen a l'organització terrorista que aturi la violència

El president de la República Francesa, Nicolas Sarkozy, ha reclamat aquest dimecres que els components del "comando terrorista d'ETA" que dimarts va matar un policia prop de París siguin "severament castigats", a més d'expressar el seu sentiment pel crim.

Nicolas Sarkozy espera que després de la detenció d'un dels components del grup, "els altres membres del comando siguin detinguts ràpidament, conduïts davant la justícia i severament castigats", segons un comunicat de l'Elisi. El comunicat atribueix definitivament la responsabilitat del robatori de diversos cotxes de gamma alta en un concessionari de vehicles de segona mà a Dammarie-les-Lys (departament de Seine-et-Marne), a poc més de 40 quilòmetres de París, i també de la mort d'un policia en un tiroteig.

El president ha manifestat la seva "gran emoció" per la mort del brigada Jean-Serge Nérin, abatut en l'intercanvi de trets amb els presumptes etarres i ha expressat la seva "simpatia" a causa d'un fet que "tenyeix de dol la comunitat nacional".

Sarkozy té previst d'anar dijous al departament de Seine-et-Marne per reunir-se amb la família de Nérin i els policies per "manifestar-los la solidaritat de la nació".

Que acabi la lluita armada
El partit independentista Abertzaleen Batasuna (AB) ha declarat aquest dimecres que "ETA ha d'acabar la lluita armada" després de la mort d'un policia. El partit ha manifestat a través d'un comunicat que "tot i que sembla que es tracta d'un fet fortuït, sembla evident que hauria tingut menys probabilitats de passar si ETA hagués cessat en la seva activitat".

AB fa campanya en les eleccions regionals franceses que van celebrar la primera volta diumenge passat amb Batasuna (partit legal a França) dintre de la coalició Euskal Herria Bai.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ELECCIONS EUROPEES

Els neerlandesos voten avui amb l’ultradretà PVV i l’esquerra com a favorits

BARCELONA
política

La llei d’amnistia es publica al Butlletí Oficial de les Corts

barcelona
guerra a gaza

Espanya se suma a la causa de Sud-àfrica contra Israel per genocidi en el TIJ

barcelona
política

ERC rebutja fer una llista unitària independentista en cas de repetició electoral

barcelona
guerra a gaza

Almenys 27 morts en un atac israelià contra una escola de l’ONU a la Franja

barcelona
guerra a gaza

Dimiteix el jutge que representava Israel en el cas de genocidi davant la Haia

barcelona
80 ANYS DEL 'D-DAY'

Un desembarcament que ressona avui

Caen (Normandia)
Toni Segarra
Cap de l’oposició d’Unitat per Argentona

“Hi ha temes encallats des de fa anys on vull fer de mediador”

Argentona
CRÒNICA

Comiats en la cruïlla republicana