Política

Zapatero condemna l'atemptat i diu que França ha "pagat un preu alt" per lluitar contra ETA

Rajoy també se solidaritza amb la família del policia francès mort, agraeix l'ajuda de França en la lluita antiterrorista i demana a Veneçuela que faci el mateix

El president espanyol,  José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest dimecres que França "ha pagat un preu alt" per col·laborar amb l'Estat en la lluita contra ETA. Zapatero ha condemnat l'assassinat del primer policia francès per part de la banda terrorista aquest dimarts a la nit en una compareixença davant els mitjans al Congrés dels Diputats. Ha assegurat que continuarà la plena col·laboració de les forces de seguretat espanyoles i franceses dels governs dels dos països. "Redoblarem esforços per lluitar contra els terroristes", ha assegurat.

Zapatero ha volgut expressar el seu condol a la família del policia francès assassinat prop de París, a la policia francesa i al president Nicolas Sarkozy. "He sentit l'assassinat d'aquest gendarme com si es tractés d'un membre de la nostra policia perquè sé fins a quin punt col·laboren amb nosaltres i senten la causa de la llibertat i de la fi d'ETA com ho sentim nosaltres", ha afirmat.

Després de fer pública la seva condemna "radical" per l'última acció d'ETA, Zapatero ha recordat "l'important assetjament" al qual està sotmesa la banda en els últims temps gràcies a l'eficàcia policial, però ha remarcat també que els terroristes mantenen les seves "pretensions criminals i abjectes".

Per la seva banda, el líder del PP, Mariano Rajoy, també ha condemnat l'atemptat i ha agraït "la reconfortant" ajuda de França en la lluita contra ETA, i ha mostrat el seu desig  que altres països, com Veneçuela, se sumin a aquesta lluita "amb la mateixa contundència".

L'atemptat
Un policia francès mort, un altre de ferit i un detingut és el balanç del tiroteig que va tenir lloc aquest dimarts a la nit entre efectius de la policia francesa i tres presumptes membres d’ETA a Dammarie-lès-Lys, un poble d’uns 20.000 habitants situat a la riba sud del Sena, prop de París.

Els fets es van produir a les 22.00 hores a les proximitats d’un concessionari de la marca BMW, on segons fonts policials els presumptes etarres, dos homes i una dona, havien robat un cotxe. Alertada de l’atracament per diverses persones, la policia va localitzar els autors i s’hi va enfrontar a trets. De resultes del tiroteig, un cap de brigada de la policia identificat com a John S., de 53 anys i pare de quatre fills, va resultar mort, i un altre policia va resultar ferit.

La policia francesa va aconseguir detenir un dels tres terroristes. Es tracta de Joseba Fernández Aspurz, alies el Guindi, i se’l relaciona amb diversos actes de kale borroka a Navarra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.