Política

La policia francesa busca sis o set integrants del comando d'ETA que va matar un agent

Una patrulla va ser tirotejada des d'un vehicle quan havia detingut el presumpte activista Joseba Fernández Aspurz després un nombrós grup d'etarres robés cinc cotxes de gran cilindrada en un concessionari de vehicles de segona mà prop de París

La policia francesa busca els integrants d'un "presumpte comando d'ETA" que dimarts al vespre va matar un agent al sud-est de París, en un control a un vehicle robat en una concessionària d'automòbils. El grup estava format per set o vuit persones, segons fonts oficials que encara no volen confirmar la responsabilitat de l'organització terrorista basca, tot i que remarquen que l'arma trobada en el lloc del tiroteig permet vincular-lo amb ETA.

La policia francesa ha confirmat que l'home detingut es va identificar com Joseba Fernández Aspurz, vinculat, segons diverses fonts, a accions de kale borroka al País Basc.

Els fets es van produir cap a les 19.00, hora local, quan dues persones van entrar en un concessionari de cotxes de gran cilindrada de segona mà, a la població de Dammarie-les-Lys (departament de Seine-et-Marne). Algunes fonts indiquen que tres homes i una dona van amenaçar un treballador, el van lligar i el van prendre com a ostatge.

Els assaltants van robar cinc vehicles, de la gamma BMW, i van circular durant un quilòmetre fins que una patrulla de policia va intentar identificar-los quan posaven gasolina en una benzinera amb els cotxes robats. Quan els policies emmanillaven un dels sospitosos, Joseba Fernández Aspurz, des dels altres cotxes van disparar contra la patrulla de policia i van matar un agent, el brigada Jean-Serge Nérin, de 52 anys, al qual no va salvar l'armilla antibales que portava.

Després del tiroteig els presumptes etarres van fugir en dos cotxes, a excepció del detingut i dos components més del grup, que van marxar a peu i camp a través. L'arma trobada en el lloc del tiroteig és una Smith and Wesson del calibre 357 Magnum, que formava part del lot robat per ETA a la fàbrica d'armes de Vauvert l'octubre del 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.