Política

França confirma que els presumptes etarres del vídeo són en realitat bombers catalans

Les autoritats franceses havien difós el vídeo després d'identificar-hi cinc presumptes terrorsites que haurien participat en el robatori de vehicles en el que va morir un gendarme

Els presumptes membres d'ETA que es poden veure en un vídeo distribuït per les autoritats franceses per identificar els autors de l'assassinat d'un gendarme són en realitat bombers catalans.

Ho han confirmat fonts de la investigació, que ara diuen que l'objectiu era precisament excloure pistes per aclarir les identitats de les persones que apareixien en el vídeo distribuït. "L'avís a la població ha funcionat", han assegurat aquestes les fonts.

La Generalitat ja va advertir aquest divendres que les persones que hi apareixen eren un grup de bombers que passen uns dies de vacances prop de París, després que les famílies dels bombers alertessin de l'error.

Es tracta d'un grup de bombers que estaven de vacances al departament de Seine et Marne per fer activitats d'escalada i que han estat interrogats després que ells mateixos es comuniquessin amb les autoritats catalanes, han afegit.

El missatge va ser transmès ahir a la nit a les autoritats policials franceses, que es van posar en contacte amb els bombers que apareixen en el vídeo.

Amb tot, la Generalitat de Catalunya ha demanat al govern espanyol que intercedeixi davant França "perquè s'aclareixi com més aviat millor" la qüestió dels cinc bombers catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.