Política

“Si no fos pel govern català no seríem aquí”

Els bombers agraeixen les gestions de la Generalitat davant la rocambolesca situació a què els havien abocat els Estats francès i espanyol

Tenien ganes d’arribar a casa i més aviat poques de parlar. I planava en l’ambient l’habitual recomanació en casos policialment complicats: no estendre’s massa. Tot i així, un missatge va arribar alt i clar: “Si no fos pel govern català ara no seríem aquí”. Un agraïment a les gestions de la Generalitat, a través de la delegació a París, per fer-los tornar tan aviat com fos possible i així poder oblidar el malson a què els havien abocat les autoritats dels Estats espanyol i francès.

Qui sap si és per això que ahir a la T1 del Prat, quan gairebé tocaven les onze de la nit, no hi havia cap representant del govern espanyol, a diferència de fa deu dies. Als cinc bombers els van rebre, diguem-ne, gent del sector: la directora general d’Extinció d’Incendis, Olga Lanau, el subdirector operatiu dels Bombers, Joan Rovira, i el cap d’emergències de bombers a Girona, Enric Cano.

Després de la salutació protocol·lària, Òscar Llop es va dirigir als periodistes, enmig d’una certa sensació de caos. “Espero que entengueu que estem cansats. Estem bé, hem passat mala nit i les autoritats franceses ens han tractat molt bé. Si no fos pel govern català ara no seríem aquí. Bona nit, i espero que ens respecteu durant uns quants dies”.

I tota l’expectació informativa, que incloïa la presència de la ràdio francesa RTL, es va quedar amb totes les preguntes al pap . Olga Lanau va intentar aportar informació; com ara restar importància al fet que els bombers parlessin en català. Però no va aclarir si ells, o bé el govern, expressarà alguna protesta oficial o emprendrà alguna mesura per la situació que els han obligat a viure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana l'arrest de Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona