Política

"Hem arribat per fi a París, estem cansats, amb ganes de tornar a casa", diu un bomber

Els cinc catalans confosos amb presumptes etarres expliquen que van ser avisats per familiars i que no es van atrevir a sortir de l'hotel on estaven fins haver parlat amb la Generalitat

Un dels cinc bombers que van ser confosos per etarres en un vídeo ha declarat aquest dijous que es troben cansats i que la policia francesa els ha donat un tracte "molt correcte". "Hem arribat per fi a París, estem cansats, amb ganes de tornar a casa", ha explicat un dels afectats, minuts abans d'agafar el vol de tornada cap a Barcelona.

"Hem arribat per fi a París, estem cansats, amb ganes de tornar a casa, tranquils, hem rebut un tracte molt correcte de la policia", ha explicat un dels bombers abans de tornar cap a Catalunya. Els cinc afectats per la confusió policial asseguren que es van assabentar la nit del divendres pels seus familiars que apareixien en el vídeo difós per les autoritats franceses i espanyoles. Els cinc agents gaudien d'uns dies de vacances a la zona, on s'havien desplaçat per practicar l'escalada.

Els bombers tornen amb avió a Barcelona després d'haver declarat tot el matí a la comissaria de Melun, al sud-est de París, a fi d'aclarir la confusió en la identificació del presumpte comando d'ETA que va assassinar un policia francès el passat dimarts. Acabada la declaració, la delegació de la Generalitat a París ha traslladat els cinc bombers fins a París, des d'on han agafat un avió de tornada a casa. El vol és previst que aterri a l'aeroport del Prat a les deu de la nit. Els rebran la directora general dels Bombers, Olga Lanau, el subdirector operatiu dels Bombers, Joan Rovira, i el cap de la regió d'emergències de Girona, Enric Cano.

Error "decebedor"
Per la seva banda, el director general de la Policia Nacional de França, Frédéric Péchenard, ha qualificat de "decebedor" l'error de les autoritats franceses i espanyoles, que van confondre cinc bombers catalans amb els suposats etarres que haurien causat la mort d'un policia francès al sud-est de París, a Dammarie-lès-Lys. Péchenard ha explicat als mitjans francesos que la investigació continua tot i l'equivocació.

En referència als homes catalans que apareixen al vídeo que les autoritats van difondre aquest divendres, el cap policial ha explicat que en un principi havien aixecat sospites però que ara, després de comprovar qui són realment, "queden fora de la investigació".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona