Política

Vidal-Quadras replica a Junqueras que els seus avantpassats no tenen res a veure amb la UE

El candidat del PP a les europees minimitza la referència del seu adversari, que va acusar la seva família de fer tràfic d'esclaus al segle XIX

El candidat del PP a les europees, Alejo Vidal-Quadras, ha minimitzat aquest dimarts  les al·lusions d'ERC al fet que la seva família es va dedicar al segle XIX al tràfic d'esclaus, ja que "no tenen res a veure amb la campanya ni amb la UE", i ha dit que veu Maria Badia (PSC) "transformada" amb els seus atacs.

"Fa molt que no parlo amb el meu rebesavi", ha replicat amb ironia al cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, qui ahir va assegurar que la família del dirigent popular es va dedicar "a una cosa tan poc ètica com  traficar amb esclaus".

Abans d'una visita a l'empresa Gutmar, que fabrica maquinària per a projectes de tecnologia punta, el candidat ha minimitzat així la polèmica en la resposta a Junqueras.

Votar CiU "no és útil"
El cap de llista d'ERC va fer ahir aquesta afirmació després que el candidat del PP sostingués que opcions com CiU, però també com ERC o ICV, poden resultar "romàntiques" o capritxoses en aquestes eleccions, però que no són útils.

"Els indians catalans que feien negoci a Cuba al segle XIX són una etapa molt interessant de la història contemporània de Catalunya, però últimament no parlo amb el meu rebesavi. Què vol que li digui, si el 1850 moltes famílies catalanes a Cuba feien això o allò. I què? Què té a veure això amb la campanya?", s'ha preguntat.

Ha afirmat que resulta "molt interessant" que l'"historiador" Junqueras s'interessi per aquestes qüestions, però li ha recordat que "estem en campanya" i que aquests comentaris "no tenen res a veure amb la campanya ni amb la UE".

En resposta a les crítiques de la candidata del PSC, Maria Badia, que perfils polítics com el de Vidal-Quadras puguin estar presents al Parlament Europeu, aquest s'ha mostrat "preocupat" pel to de la seva rival en aquests comicis.

"Qui decideix qui va al Parlament Europeu són els votants. Me l'han transformat", ha comentat Vidal-Quadras referint-se a Badia, per qui ha assegurat sentir una "gran estima personal".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA